Glädjebesked för Borensberg ryttarförening

Beskedet som gav Borensbergs ryttarförening glädjefnatt. Motala kommun går in med de sista 75 000 kronorna för att finansiera en ny paddock.

Evelina Gustavsson och Linda Andersson jublar över beskedet att finansieringen av Borensbergs ryttarförenings paddock är i hamn.

Evelina Gustavsson och Linda Andersson jublar över beskedet att finansieringen av Borensbergs ryttarförenings paddock är i hamn.

Foto: Thomas Augustsson

Hästsport2016-02-26 10:00

Motala kommuns kultur- och fritidsutskott har beslutat att bevilja Borensbergs ryttarförenings ansökan om ett investeringsbidrag på 75 000 kronor. Ett bidrag som innebär att föreningen har finansieringen klar för att bygga ut och dränera sin paddock. Ett beslut som föreningens nytillträda ordförande Evelina Gustavsson är ovetandes om när vi når henne på telefon.

– Fick vi det? Men gud vad bra. Det låter ju helt fantastiskt. Då är vi ju framme, utbrister hon och glädjen över beskedet går inte att ta miste på.

När vi senare möts upp på anläggningen i Borensberg så kommer hon i sällskap med Linda Andersson som för bara två veckor sedan lämnade över ordförandeskapet till Gustavsson.

– Vilket härligt besked. Vi har jobbat och sparat i så många år för det här. Så det är en mycket bra dag i dag, säger Andersson som under sina sista år som ordförande jobbade hårt tillsammans med Gustavsson, som då var kassör, för att se till att föreningen skulle kunna få till en ny paddock.

– Det är ju en kommunal anläggning. Så tidigare så har vi försökt få kommunen att göra det. Men de har ju inte haft den budgeten så att de har kunnat göra det. Så då har vi försökt lösa det själva, säger Gustavsson.

Står för halva byggkostnaden.

Kostnaden för att bygga ut föreningens paddock med 20 meter, från dagens 40x40 meter till 60x40 meter, och dränera den hamnar på drygt 400 000 kronor. Av dessa så bidrar föreningen själva med 200 000 kronor. De har också beviljats ett anläggningsbidrag på 125 000 kronor från Östergötlands idrottsförbund.

– Sen behövde vi lite hjälp från kommunen med det sista och jag tror att en avgörande faktor till att de beviljade det var att vi har gjort så mycket själva. I de kontakter vi haft med kommunen så har de varit jättepositiva och vi har fått ett jättebra bemötande.

Arbetet med att bygga den nya paddocken kommer inledas så fort tjälen går ur marken och när den är färdig så menar Gustavsson att det kommer vara ett jättelyft för föreningen.

Dels för att den efter dräneringen till skillnad mot nu inte kommer at stå under vatten vid regnväder. Men även för att de nya måtten kommer kunna träna under samma förhållanden som gäller när de tävlar.

– De flesta dressyrtävlingar avgörs ju på en 60-bana och med en sådan bana så kan vi dessutom bygga hinderkombinationer som vi tidigare inte kunnat haft. Så våra medlemmar kommer få mycket bättre förutsättningar. Nu kommer de inte behöva byta förening för att fortsätta sin utveckling, säger Gustavsson med ett stort leende.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om