"Här hejar alla på varandra"

Ett 40-tal personer varpå plats på helgens öppet hus i Motala skatehall. Norrköpingssonen Isak Huddén var på plats och visade konster.

15 maj 2019 17:00

Isak Huddén är ett av namnen inom den svenska kickbikescenen och i våras gjorde han en bakåtvolt över Samir och Per i tv-programet Talang.

I samband med öppet hus var det också verksamhet utomhus utanför skatehallen vid Platengymnasiet. Parkeringen gjordes spontant om till en skatepark.

– Det är helt fantastiskt. Vi ställde ut lite grejer och hoppades på bra väder, sen har ungarna tagit med sig hopp som de har hemma, säger Motala skateförenings ordförande Johan Malm.

Även inomhus var det full fart med "åkare överallt", mest kickbikes men även många skateboard och BMX-åkare. Dagen till ära hade det kommit åkare från hela Östergötland och några hade åkt från Göteborg och någon från Eskilstuna.

– Ganska tidigt skadar Isak foten när han gör en bakåtvolt men han verkar inte ledsen för det utan pratar med barnen, skriver autografer och arrangerar små tävlingar, den populäraste är längdhoppstävlingen. I stort sett alla åkare är med och stämningen är på topp, Isak tar mikrofonen och guidar åkarna som får tre försök till att hoppa så långt som möjligt. Anton Carlsson, med sin BMX, hoppar dryga metern längre än de andra och tar hem segern. Ingen hänger läpp för det utan hejar på, pris delas även ut till den som kämpat bäst sen så åker alla fritt igen, beskriver Johan Malm.

Ordföranden fortsätter:

– Hit kommer man för att åka med andra men man kämpar mot sina egna mål. Någon är glad om man vågar åka ner för en ramp, en annan försöker med ett trick på riktigt hög nivå men det samma kamp och samma känsla när man lyckas. Alla hejar på varandras framgång och trillar någon är andra åkare snabbt framme och kollat så det gått bra. Vi är rätt få som åker så det gäller att vara schysst så man inte skrämmer bort nya.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jens Bollius