LÄS MER: City och Alan går skilda vägar

Drygt halva säsongen avverkad – och hårdsatsande Linköping City har inte gett upp hoppet om att ta sig hela vägen upp i toppstriden och att slåss om en plats i superettan 2020.

– Vi vill och ska verkligen ge det ett försök, säger Tuncay Yüksel.

Men det blir alltså utan Melke Alan.

Efter nästan fyra år som manager i klubben blir det ingen fortsättning och under hösten kommer sportchefen Khalid Neshati att ta över huvudansvaret för division 1-klubben, som just nu är fyra i tabellen. Neshati har sedan tidigt i somras delat på ansvaret med Alan, men får nu ännu större del i träning och matchning.

Assisterande tränaren Jonte Johansson finns kvar vid hans sida och ytterligare någon kraft från de egna leden ska knytas närmare laget.

Vem är ännu inte klart.

Tuncay Yüksel säger:

– Det fanns tankar på en förlängning och vi förde vissa sådana diskussioner. Men vi tycker att det är för tidigt att ta ett sådant beslut redan i det här läget. Då har vi i stället landat i en omorganisation.

Melke Alan, som avslutade med 2–0-seger mot Rynninge, kommer dock inte att helt kopplas bort från verksamheten utan finnas kvar som en slags konsult, både vad gäller sport och marknad. Scouting är en annan del där tanken är att avgående managern ska hjälpa till under resterande del av säsongen.

Därefter klipps banden helt.

– Vi har haft ett superbra samarbete och Melke har bidragit med extremt mycket, säger Yüksel.

Ändå bryter ni.

– Ja, när vi kom överens om att inte förlänga avtalet känns det som rätt steg att ta. För båda parter. Det kan också göra att vi kan ha möjlighet att lägga lite mer på spelardelen.

Det finns inga hard feelings?

– Absolut inte. Alla inblandade står bakom och vi är överens om det här.

Vi har tidigare avslöjat att tre brasilianska spelare som under våren spelat i AFK Linköping är klara. Har ni fler nyförvärv på gång?

– Det är ingenting jag kan kommentera.

Omorganisationen kommer att gälla säsongen ut. Vad som händer sedan är ännu oklart.

– Det tar vi sen. Nu är det full fokus på varje match som är kvar. Vi har inte gett upp, säger Tuncay Yüksel.

Sporten har förgäves sökt Melke Alan för en kommentar.