Eller egentligen får han fortsätta, eftersom han hade rollen i elitserien i fjol efter att Greg Hancock blivit skadad.

– Det säger inte så mycket egentligen. Det blir ett lätt uppdrag med det här laget, säger han inför återtågssäsongen.

Daniel Davidsson har haft kaptensbindeln även i Vargarna, så det är inget nytt uppdrag för honom.

– Det är inte så mycket att göra om det inte strular. Det är om det blir regn och banan måste göras om som lagkaptenen kallas in till domarmöte, bara han och lagledaren får vara på banan då. Om vi legat i elitserien hade det varit mer, banordningen lottas i år och då görs det med lagkaptenerna, berättar Daniel.

För Daniel Davidsson blir det inte heltidsspeedway i år då han bara har Piraternas allsvenska lag att åka för. I elitserien kan han kallas in som förstärkning först i sommar, fönstret före premiären har förbundet stängt. Han har inte råd att åka för lettiska Daugavpils i polska andraligan om han inte får åka i elitserien.

Försäsongen börjar först när svenska banor är åkbara.

– Det är ju midvinter här nu så det kommer dröja till min träningspremiär, säger Motalakillen.

Davidsson tror det blir bra allsvenska matcher i år mot Vargarna, Valsarna och Griparna, men är mer osäker på de två nya allianslagen.

– Det blir hett, klubben jobbar för det. Vi har ju ett handplockat lag för att åka bra hemma, så det kan nog bli rätt stora siffror mot en del lag. Men de som inte är vana speedwayåskådare kommer inte att märka så stor skillnad mot elitserien, menar Daniel Davidsson.