Här är Maif-forwardens nya klubb

Det händer saker kring Motala AIF inför division 2-säsongen. En målkung går till ettan, en annan går till Mjölby och en tredje kommer in från Nya Zeeland.

8 februari 2019 13:43

Om vi tar nyförvärvet först är det nu klart att ytterbacken Jacob Harris, född 1995, kommer att spela för Maif i år. Han förenas däremed med sin bror Joe Harris i Motala.

– En spelare som det gjordes klart med i fjol och nu är alla papper klara och han är här och är en Maifspelare, säger Maifs sportansvarige Daniel Soner.

Jacob Harris kommer från Paraparaumu på Nya Zeeland och har spelat i landets andraliga. Han har också spelat collegefotboll för Waldorf university i Iowa, USA.

På ingång till Maif, men inte klara, är även två spelare från Örebro SK:s U19-lag, Almin Masic och Albin Zidaric.

– Två duktiga intressanta spelare som vi fått rekommenderade av ÖSK, säger Daniel Soner.

Både Masic och Zidaric kommer att få speltid i matchpremiären i Jönköping mot division 1-laget Assyriska Turabdin på lördagen.

Gällande Besart Kalludra, som också tränat med Maif, kommer beslut tas i helgen om han erbjuds ett kontrakt. Han spelar inte i Jönköping.

Spelar i Jönköping, mot Maif, gör däremot 20-årige anfallaren Johannes Ehn, som gjorde 16 mål för Maif i fjol. Ehn blir nu på fredagen klar för Assyriska Turabdin och ska spela i söderettan 2019.

– Jag har testat med klubbar i superettan och jag har alltid velat mer med fotbollen. Men jag vill ha speltid och då passar det bättre med ettan, säger Johannes Ehn om sitt val av Turabdin.

Anfallaren Arvid Falk-Lindgren lämnar också Maif i år, han lånas ut till Mjölby AI i division 3 hela året.

När det gäller målvakten Robin Mattsson är han aktuell för Åtvidabergs FF, det kan bli klart på söndag.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jens Bollius