Här är IFK Motalas sista pusselbit

Det blev som väntat. Snart 19-årige Albin Bjerkegren lämnar Sandviken och tar den sista platsen i IFK Motalas trupp.

20 april 2019 14:19

– Det känns riktigt bra, det gör det. Det ska bli kul att vara med i en klubb där det är ordning och reda, som har etablerat sig i elitserien och är på väg uppåt. Den resan vill jag väldigt gärna vara med på.

Han har pluggat i snart tre år vid bandygymnasiet i Sandviken och tar studenten till sommaren.

Den senaste säsongen har han gjort debut i A-laget i elitserien och fanns med i 25 av lagets matcher.

– En väldigt lärorik säsong där man skaffat sig väldigt många erfarenheter av att vara med på den här nivån och få känna på att spela mot de allra bästa.

Men det har, som alla som kan sin bandy vet, varit en strulig säsong i Saik med uppsagda kontrakt under säsongen och taskig ekonomi.

– Vi spelare påverkades nog mer än vi själva förstod. Vi försökte bara fokusera på det vi kunde påverka, att spela bandy, men ett tag snackades det ju bara om det där.

Han spelar allra helst ytterhalv, om han själv får bestämma.

– Jag har spelat mittfält också, men ser mig mest som ytterhalv.

Och där är det tuff konkurrens i IFK. På de platserna har den här säsongen mestadels Kasperi Hirvonen och Viktor Spångberg spelat.

– Man får träna hårt om man ska ha en plats, säger Albin och ler.

När han försöker beskriva sig själv som spelare så blir det med ord som bra spelförståelse och bra passningar. Han har förutom spel i A-laget gjort matcher i juniorlaget, varit utlånad till Borlänge och även spelat P 19-VM i Ryssland.

– När man slår ihop det har Albin gjort runt 60 matcher förra säsongen, träningsmatcher inräknade, säger klubbchefen Pär Beckne.

Han är givetvis nöjd med att ha fått hem en egen produkt igen, efter dennes studier.

– Lika trist som är när de lämnar för att gå på gymnasium på annan ort, lika kul är det när de väljer att komma hem igen. Det betyder ju att vi som förening gjort något bra.

Beckne säger att truppen i och med Albin Bjerkegrens påskrift för tillfället är fylld och att det aktiva letandet efter spelare nu avtar.

– Vi håller alltid ögonen öppna ifall det skulle dimpa ner någonting. Man har ju fram till den 15 januari på sig att fylla på truppen och med förra säsongen i färskt minne vet vi ju att det kan hända väldigt mycket i en trupp, med skador och annat. Men just nu är vi väldigt nöjda och tycker att vi har haft en bra silly season.

– Som jag sa tidigare, det är ett bevis på att vi som förening har gjort något bra när spelare vill komma till eller stanna hos oss även om de har anbud från fler håll.

IFK-truppen 2019/2020

Målvakter:Jussi Aaltonen, Hugo Lundquist. Utespelare:Olle Nordlund, Elias Gillgren, Niklas Ögren, Kasperi Hirvonen, Viktor Spångberg, Anton Spångberg, Eric Lisell, Erik Ivarsson, Fredrik Lönn, Albin Rohlén, Vitaliy Klyushanov, Philip Florén, Jonas Enander, Anders Persson, Elias Lövstedt, William Lövstedt och Albin Bjerkegren. Förluster: Oskar Nilsson, Oscar Folkesson, Johan Thorsson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Peter Calén