VHF vände till seger i ungdoms-SM

Spännande spel och välfyllda läktare. Som vanligt när det spelas ungdoms-SM i Vadstena sporthall. VHF tog skön revansch på Hammarby.

Vadstena HF:s Lotta Tvedsjö kastar sig fram och gör mål i matchen mot Hammarby. En match där VHF vände och vann till 21-19 i slutet, en perfekt start på USM-helgen i hemmahallen. Det var revansch på Hammarby.

Handboll2019-11-23 16:42

Vadstenatjejerna förlorade med en boll mot Hammarby i fjolårets steg tre i USM. En svårförglömlig förlust. Nu startade den här vinterns steg två med nytt möte med Hammarby och VHF:s tjejer, födda 2003-2005, vann nu med 21-19 (9-10).

Det var stort jubel efter segern och publiken var med på noterna och klappade fram hemmalaget. Det är tradition att folket kommer på USM i Vadstena.

– Det känns bra och det känns särskilt bra att vinna när vi mött dem förut. Vi kämpar bättre i andra halvlek och visar glädje, kommenterar VHF:s spelare Lotta Tvedsjö.

Det här var en match som svängde och där VHF hade 4-0 i inledningen, men tappade det i första halvlek. I andra halvlek var det Hammarby som ledde med fyra bollar, men VHF kom tillbaka.

– I slutet spelar vi som i början. I stället för att spelet går i stå och vi spelar i sidled så skapar vi tryck framåt och drar på oss en och en halv spelare var. Då får vi lägen, kommenterar VHF-tränaren Fredrik Särnehed.

Det var tydligt när det stod och vägde med fem minuter kvar att VHF ville mest. Lotta Tvedsjö kastade sig handlöst efter bollen och offrade sig.

– Det tillhör, det är så det ska se ut. Man vill mycket med allting, säger Tvedsjö utan att bry sig om skrubbsåren.

– Vi visar attityd och det hade vi pratat om innan, att visa glädje och ha ett bra kroppsspråk, kommenterar Fredrik Särnehed.

VHF:s mål mot Hammarby: Lotta Tvedsjö 5, Regina Present 4, Maja Särnehed 4, Ebba Reinerstedt 3, Nora Ekdahl 3, Ellen Johansson 2.

Som vanligt var det bra stämning och spännande spel när USM-handboll arrangerades i Vadstena. Här straffläge för Hammarby inför de välfyllda läktarna.
Karta: Vadstena Sporthall