Se bilderna från handbollsfesten

Lira handboll med kompisarna. Det är det bästa med Skolhandbollen. Men att flyga in och göra ett riktigt snyggt mål. Det smäller också högt.

Foto: Thomas Augustsson

HANDBOLL2017-09-05 22:18

Vadstena handbollsförening firar 50 år i år. Ett år yngre är turneringen som säkerligen varit en av föreningens bästa verktyg när det gäller att locka till sig nya medlemmar.

Nämligen Skolhandbollen. 49 år gammal är den alltjämt något som stadens skolelever ser fram emot varje år.

I årets upplaga deltar 21 lag och runt 160 elever från Vadstenas grundskolor.

Vi följde två av matcherna i årets turnering. Den första ett möte i årskurs 1. Där bjöds som alltid på en smittande spelglädje och kämpaglöd.

Och just att kämpa väl är det viktigaste i Skolhandbollen. För i varje match utses matchens kämpe i de båda lagen och Elliot Gustavsson var en av dem som fick ta emot den utmärkelsen.

– Det var inte så svårt. Bara roligt, sa Elliot efter matchen och skakade på huvudet när han fick frågan om det roligaste var att göra mål.

– Nä, stå målis är det roligaste. Jag tycker det är bättre att rädda mål än att göra mål, sa Elliot som inte var riktigt säker på hur många mål det blev i matchen.

Det var liksom inte det viktigaste och ungefär samma svar fick vi av Nils Norrgårds efter att kvällens första match för fjärdeklassarna är avgjord.

– Det är ju roligt att vinna. Men det bästa med den här turneringen är att man får ha roligt och spela med de man inte spelar med i vanliga fall. Då lär man känna nya kompisar, säger Nils som i matchen ställdes mot kompisen Johannes Liljeberg.

De båda har spelat Skolhandboll tre gånger förut och att de som fjärdeklassare nu fick spela på stor plan var något de gillade.

– Då får man utnyttja sin kondition bättre, säger Nils och Johannes nickar instämmande.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!