Derby direkt i trean, MHK mot VHF

Det blir en spännande start på lokala handbollen i helgen. På lördag möts Motala HK och Vadstena HF i premiären av damtrean.

Handboll 26 september 2019 07:00

Klockan 16.30 i Motala sporthall är det dags för avkast och det är alltid speciellt, sportmöten mellan grannstäderna intill Vättern. Vem kan exempelvis glömma Wetterns möte med Maif i hockeykvalet 2013, och det har också varit kamper om damfotbollstronen tidigare, mellan VGIF och Boren.

– En jättekul match som vi ser fram emot. Det är kul att båda har lag i år, säger gästande VHF:s spelande tränare Alexandra Johansson.

VHF har ofta vara storasyster till MHK, men nu är det VHF som är nykomling sedan klubben inte haft damlag förra säsongen. VHF har 26 spelare i truppen, 30 om de som motionstränar ska räknas. Johanna Hermansson nämns som en nyckelspelare i ett lag som tränas av Alexandra Johansson och Vilma Leek.

Det kan berättas att VHF åkte till Motala i somras för gemensam beachhandboll i Varamon.

– Vi körde med blandade lag, berättar Alexandra Johansson.

Målet för Vadstenalaget i vinter är att ha kul och att hitta varandra.

För Motala HK är det andra säsongen i trean efter tredjeplaceringen förra säsongen. MHK har 14 spelare och alla är med i premiären. Laget leds av Moa Malmström och Malin Mattsson och nyförvärv finns i form av Josefin Axelsson och Tilda Sehlberg som återvänt från just VHF.

– Vi är supertaggade och har en bra uppställning. Vår trupp är stabil och kommer att hålla hela säsongen, säger Malin Mattsson.

Premiären?

– Vi har goda chanser. Vadstena har en bra trupp med mycket handboll i sig, men vi har kört två säsonger och det är en fördel, säger MHK-ledaren.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa