Han blev totaltrea i rally-SM

För första gången i högerstolen bredvid Emil Bergkvist. Då blev det seger i South Swedish rally för Henrik Appelskog.

8 maj 2016 21:22

– Han är ju en grym chaufför. Jag har trott på honom länge och jag gör det ännu mer nu när jag har åkt med honom, säger Henrik Appelskog.

Motalakillen fick i helgen göra debut som kartläsare åt rallytalangen Emil Bergkvist i South Swedish rally. Och det blev succé direkt.

Inte nog med att de i överlägsen stil körde hem klassen otrimmat fyrhjulsdrivet. De lyckades också knipa en pallplats totalt. Slagna av endast P-G Andersson och Jerker Axelsson.

– Klassen hade vi goda förhoppningar om att vinna. Men att vi skulle komma trea totalt hade vi inte trott även om vi hade det som mål, säger Appelskog som trots att det var första gången de åkte ihop menar att samspelet inne i bilen klaffade perfekt.

– Det var inga bekymmer alls. Jag tror att hans ordinarie kartläsare och jag läser ungefär på samma sätt. Det är skithäftigt att åka med honom. Man sitter bara och myser, säger Appelskog som om bara två veckor får chansen att åka med Bergkvist igen. Då i en något vassare bil

Då väntar nämligen VM-deltävling i Portugal där Bergkvist kör i WRC-2 klassen.

– Ja, hans ordinarie kartläsare har precis fått barn så han får stanna hemma. Det blir en upplevelse det, säger Appelskog.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Thomas Augustsson