– Det kan förstöras till den graden att vi måste lägga nytt gräs där. Det är en kostnad i sig självt men också en kostnad i att vi inte har en bra produkt och det är väldigt viktigt. Folk vill inte komma ut och spela om det är massa döda fläckar och spår över hela banan, säger klubbchef Tomas Lindh.
Gräset på en golfbana är oerhört känsligt. Klubben ger under vintern tillåtelse till längdskidåkning på sidorna av spelområdet och till och med den belastningen lämnar spår efter sig på våren. Nu hoppas man att snön och kylan i marken skyddade från det värsta slitaget.
– Tyvärr kan vi inte reparera sådana här saker förrän det börjar växa i vår. Det de har förstört är förstört i början av säsongen, och för att åtgärda det här tar det sedan en månad eller mer. Så det är en långvarig förstörelse, säger Lindh.
– Vi vet inte hur det ser ut men är det förstört måste vi så om eller lägga nytt gräs och då pratar vi om lång tid som folk inte kan beträda och det inte är spelbart till den standarden vi vill ha det.
Motala GK hade en liknande påhälsning under jul och nyårshelgerna. Och det är inte helt ovanligt att golfbanor drabbas av den här typen av skadegörelse.
Tobias Johansson, greenkeeper, var ute och skottade snö på klubbens parkering när han såg att det lyste ute på hedbanan i lördags.
– Jag stannade till och blockerade infarten och fick stopp på en bil som var på väg ut. Jag klev ur och pratade med killen som körde och frågade vad de gjorde på klubben. Han sa väl inte så mycket mer än att han inte visste att det var en golfbana, säger Johansson som kunde lämna tre registreringsnummer med sin polisanmälan.