– Det slutliga målet är PGA-touren i USA.
Vägen dit kan vara snårig. Eller spikrak. Det är det ingen som vet innan.
Men Axel har i alla fall lagt ut den första vägen att följa.
– Jag ska spela på den svenska och nordiska touren i sommar och höst och sen kvala till Europatouren i slutet av säsongen. Så ser min plan ut nu.
Men först backar vi bandet ett par år. Efter ett riktigt bra 2014, där han bland annat lyckades kvala in till Europatourtävlingen Nordea Masters som då gick utanför Malmö, så bestämde han sig för att dra iväg.
Platsen blev Aiken, South Carolina, och college där.
– Det har varit ett par bra år däröver. Det var väldigt lärorikt, även om golfen faktiskt gick åt helt fel håll där i början. Jag hittade inte rytmen i mitt tränarsamarbete där borta och tappade till stora delar det spel jag hade.
Lösningen blev att under förra sommaren ta kontakt med en tränare i Sverige, Ola Lindgren, och efter det har spelet kommit tillbaka. Rejält.
– Jag hade fyra topp fem placeringar och tre tredjeplatser under slutet av den här sista säsongen.
Vad har du pluggat till?
– Buisness finance. Man kan översätta det till någon typ av civilekonom här hemma.
Men jobb är inte aktuellt än?
– Nej, nu ska jag satsa helt och hållet på golfen. Det är där jag ska lägga allt krut framöver. Ska man lyckas med det här måste man gå all in och det tänker jag göra.
Han tog examen för bara ett par veckor sen och stack sen tillbaka till Sverige. Han tog sig hem en vecka tidigare, av personliga skäl.
– Min farfar Gösta var riktigt dålig och jag hann precis träffa honom innan han gick bort. Det känns väldigt bra att jag fick göra det.
Innan han stack från USA så var han riktigt nära att sätta skolrekord för lägsta snittscore.
– Jag hade 71,3 i snitt innan sista rundan, rekordet var 71,65. Men efter fyra slag från greenkant på sista hålet så hamnade jag på 71,69. Klart det var surt då, men resultatet visar ändå att jag har en kapacitet att bygga vidare på. Mitt mål med hela golfbiten under college var att utvecklas och vara på en nivå för att ta mig ut på touren. Och det tycker jag att jag är nu.
Axel berättar att Palmetto golf club varit hans hemmabana under tiden i USA.
– Det är USA:s fjärde äldsta klubb och något av en systerbana till Augusta. Där tränar bland annat Kevin Kisner, rankad 32 i världen, som bor vid 17:e hålet. Det är alltid perfekt finish på banan, det är tourbollar på rangen och fantastiska förutsättningar.
Lätt att bli bortskämd?
– Jo, så är det. Klart att det blir en kontrast att komma hem. Men samtidigt får man ta seden dit man kommer och en bra spelare behärskar alla typer av banor, det måste man lära sig.
Antar att du var på Masters på Augusta när du bodde så nära?
– Absolut, sex gånger totalt under de här åren. Den märkligaste upplevelsen var finaldagen i år, när Patrick Reed vann. Han gick på college i Augusta och är väldigt impopulär där, efter att ha gjort väldigt många konstiga saker under sin tid där han bland annat fuskade under kval och enligt uppgift stal någons pengar inom laget.
– Folk buade när han gjorde birdies och jublade när han gjorde bogeys. Den stämningen som var när han slog i sista putten kändes som stort antiklimax, det var väldigt låg stämning. Han är populär när han spelar Ryder Cup för USA, men inte annars.
Vägen till PGA-touren kan som sagt vara snårig. Men Axel tror att det är bättre att gå vägen via Europa än att satsa direkt i USA.
– Där över är det inte lika etablerat med de undertourer som finns här, med nordiska ligan, med challengetouren och så vidare. Där finns bara web.com och den är stentuff att komma in på.
När vi träffas är han på ett snabbesök hemma i Motala. Annars är familjen mycket på västkusten, i Hunnebostrand, under sommarmånaderna.
– Jag trivs oerhört bra där och träningsförhållandena på Sotenäs GK, som är min andra hemmaklubb, är kanon. Det är bra tillgänglighet till banan och bra kvalité på allting.
Under sommaren kommer Axel att spela lag-SM för Motala GK. Klubben spelar nu i division 1 och kommer bland annat stöta på Vadstena GK. Tävlingen spelas i mitten av juli, i Kalmar.
– Jag har inte spelat den typen av tävling på länge, för på college i USA är det egentligen bara lagtävling på papperet. I lag-SM spelar vi foursome och bästboll tillsammans, som ett lag, och det ska bli väldigt kul. Där hoppas jag givetvis kunna bidra med poäng till laget.
Vad har du saknat med Sverige?
– Maten. Det finns bra ställen i USA också, men då drar det ofta iväg i pris, speciellt för mig som har glutenintolerans. Mycket är bra i USA, men maten...