Glaad: "Väntat besked, men tråkigt"

Den lokala fotbollen i Motala-Vadstena skjuts upp till juni på grund av coronakrisen. "Väntat, men tråkigt", säger IFK Motalas spelande hjälptränare Alexander Magnusson-Glaad.

Dagen efter Svenska fotbollförbundet kommit med besked om riksserierna i ettan, tvåan och trean kom Östergötlands fotbollförbund med ett liknande besked om den lokala fotbollen i länet.

På grund av coronakrisen startar serier som fyran, femman och sexan på herrsidan och tvåan, trean och fyran på damsidan först i mitten av juni. Alla de A-lagsserierna avgörs genom enkelserier, vilket betyder möten bara en gång.

Östgötacupens slutspel skjuts upp tills vidare på både herr- och damsidan. Där skulle matcher spelats nu i början av april.

"Seniorfotbollen planeras att starta tidigast i juni. Detsamma gäller för juniorfotbollens serier – det vill säga 16 år och uppåt. Folkhälsomyndighetens och RF:s rekommendationer ska följas gällande all fotboll", skriver ÖFF och fortsätter:

"Fotbollen för barn 8-9 år genomförs som seriespel i stället för sammandrag. Fotbollen för 10-15 år genomförs som planerat och utan att utse slutsegrare. DM skjuts upp."

IFK Motalas herrar ska spela i fyran, men har nu 2,5-3 månader till seriestart.

– Vi har inte diskuterat hur vi ska göra. Men det kanske blir ett litet uppehåll. Fortfarande får vi ju träna och det kan vi göra i lugn och ro nu. Vi kan bygga upp ett spel, på gräs. Det positiva är väl att halvskadade spelare nu får tid att bygga upp sig och kan spela hela säsongen. Om det nu blir något alls, vi vet ju inte. Hoppas att det här snart är över, säger Alexander Magnusson-Glaad.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa