Ungdomarna ville gärna träna extra

Studiedag i skolan och tomt och ledigt i Motala sporthall. Vad göra? Jo, träna extra förstås! Kommunens fritidsledare fixade det på uppstuds.

Ungdomar och MFK-spelare och ledare samlade på onsdagens extra träning i futsal i Motala sporthall, inför det kommande Fotbollsnatta. Det viktigaste är att ha roligt och vara tillsammans.

Ungdomar och MFK-spelare och ledare samlade på onsdagens extra träning i futsal i Motala sporthall, inför det kommande Fotbollsnatta. Det viktigaste är att ha roligt och vara tillsammans.

Foto: Jens Bollius

Futsal2019-11-27 18:00

– Vi kör en öppen träning hela dagen. Jättekul att så många ville komma och framför allt klev upp tidigt på en ledig dag, säger Stefan Svärd, fritidsledare i Motala tillsammans med bland andra Susanne Törnberg och Johnny "Bison" Gustavsson.

Extraträningen för högstadieelever kom snabbt till stånd i samarbete med en av Motalas nya futsalklubbar, Motala futsalklubb. Från MFK kom grundaren Mille Hamasaid i sällskap av Adam Egnell som i år spelat division 1-fotboll med Åtvidabergs FF. Även Sam Meripaasi från Maif och nu IFK Norrköpings akademi kom till träningen.

– Många tycker att fotboll är roligt och futsal är hett nu, säger Stefan Svärd.

Det var spontan uppdelning i Motala sporthalls A-hall, med tvålagsspel. MFK-spelarna var med ibland på planen och ibland på bänken. I B-hallen var det extra målvaktsträning. Ett tjejlag fanns också med och spelade mot killarna.

Nor Elzammar går i sjuan på Zederslundsskolan och spelar fotboll till vardags i Borens IK. Nu ser hon fram emot Fotbollsnatta 13 december, skolevenemanget. Det är kul att få träna extra inför det.

Hur ser du på fotboll och futsal?

– Det är två olika saker, båda är roliga. Men utomhus är det nog lite roligare, säger Nor.

Shannen Irakoze och Lowa Åkesson är också med i tjejlaget. Åkesson går på Zederslund i åttan och siktar på att vinna sin klass i Fotbollsnatta. Testa stör 2.0 heter laget.

På pojksidan går Fiseha Zemhret i sjuan på Södra skolan. Han har varit i Sverige i fyra år och är 14 år nu. Fotboll spelar han så ofta han kan.

– Det är roligt när man vinner och har man roligt så vinner man, säger Fiseha.

Vad har du lärt dig av de vuxna spelarna här?

– Att man ska spela tillsammans som ett lag, inte spela solo, säger Fiseha Zemhret.

Mille Hamasaid säger att nöjet är ömsesidigt i träningen med barnen.

– Det är kul att hjälpa dem. Vi har ju varit där också och sett upp till äldre. I den här åldern ska man bara ha roligt tillsammans, säger Mille.

Adam Egnell är 20 år, född 1999, och har inte bestämt än var han spelar vidare i fotboll. Målet på lång sikt är allsvenskan. Nu tar han det lugnt i valet av ny klubb efter Åtvidabergs FF där han spelade i ettan i år. Motala AIF säger han är ett av alternativen.

När det gäller Fotbollsnatta har arrangören en dröm om att få Kevin Walker till kändismatchen eller till eventet på något vis. Han spelar musik på Kulturakademin samma kväll.

Adam Egnell, elitspelare som senast spelat för Åtvidaberg, tog plats på avbytarbänken hos ungdomarna som ville träna extra.
Adam Egnell, elitspelare som senast spelat för Åtvidaberg, tog plats på avbytarbänken hos ungdomarna som ville träna extra.
Karta: Motala Sporthall
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!