Dribbla United värvar från Öster

Liridon Silka, superettanspelare i Öster i fotboll, ansluter till Motalas nya futsalsatsning. Flera spelare är klara för Dribbla.

Liridon Silka, superettanspelare i Öster, är klar som ledare och eventuellt spelare för Dribbla Uniteds satsning uppåt.

Liridon Silka, superettanspelare i Öster, är klar som ledare och eventuellt spelare för Dribbla Uniteds satsning uppåt.

Foto: Thomas Augustsson

Futsal2019-09-14 13:21

Dribbla United, som inlett ett tätt samarbete med Motala AIF:s fotboll, har flera ytterligare profiler klara till vinterns futsalsäsong då det blir debut i seriespel i division 2.

Klart är att 29-årige Liridon Silka, den tidigare Maifspelaren som nu spelar fotboll i Öster i näst högsta serien, ansluter till laget och bildar ledarstab för laget ihop med Gabi Morad.

– Liridon har rutin och är en stark karaktär för våra yngre spelare, säger Dribbla Uniteds ledare Elias Hanna.

Silka, som spelade för Maifs "Rör på den Calcio"-lag förra säsongen, kommer att ansluta till Dribbla i mitten av oktober. Det är oklart hur mycket han kan spela i serien, kanske blir det bara cuper som spelare. Men han är nu skriven för Dribbla i alla fall.

Klara för Dribbla är också Maifs Valon Silka, Liridons lillebror, och Maifs fotbollskapten Simon Karlsson. Dessutom ansluter målvakten Andreas Wickström och utespelaren Sanel Osmanovic från Boren. Ett nyförvärv är även Gabbe Lahdo från IFK Norrköpings akademi.

Förra vinterns lokale futsalkung André Rako, som flyttat till Stockholm, kan också bli aktuell för spel i Dribbla.

–  Vi hoppas på att kunna bjuda på några smällkarameller till innan seriestart, säger Elias Hanna.

Dribbla United har klart med fyra träningstider i veckan, ett i sporthallen, två i multihallen och ett i Marieberg. Ett blir för oldboys och tre för seniorer. Damer och ungdomar kommer också att börja träna, i Mariebergshallen. Det blir DM-seriespel med ungdomslaget.

Karta: Motala Sporthall
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!