Friberg gör ett inhopp i rally-SM

För två år sedan jagade han en topplats i East Sweden rally när drivaxeln gav upp. Nu är SMK Motalas Albert Friberg tillbaka igen. Men bara för att det är kul att sladda.

24 augusti 2016 17:53

2014 gjorde Albert Friberg comeback i rallyskogarna. Med en inköpt Mitsubishi gjorde han en satsning i otrimmat fyrhjulsdrivet.

Och att han hade farten för att utmana toppåkarna i klassen visade han då inte minst i East Sweden rally. Så länge han var med vill säga.

– Ja, vi låg tvåa i klassen och fyra totalt när en drivaxel gick av i starten på den femte sträckan. Då var man inte glad, säger Friberg som när säsongen då var slut meddelade att rallysatsningen fick läggas på is.

Men när årets upplaga av East Sweden rally körs 9-10 september så står Friberg återigen på startlinjen. Fast bakom ratten i en Volvo 940 i trimmat tvåhjulsdrivet.

– Det är Hasse Flodin som äger bilen och han har tjatat att jag ska köra den i någon tävling och nu passade det. Det är ju en fin tävling att åka. Men senast jag åkte Volvo var -99 så vi ska inte ha för stora förhoppningar, säger Friberg som är tydlig med att det bara rör sig om ett inhopp. Någon ny satsning på rally är inte aktuell.

– Man är ju alltid sugen. Men nu driver jag två företag och har familj så tiden finns bara inte. Men det ska bli riktigt roligt att få sladda lite igen, säger Friberg som får sällskap av John Stigh i högerstolen och även om det bara är ett inhopp i SM de gör så tänker de ladda för fullt.

– Det är klart jag ska göra vad jag kan för att vara med. Men samtidigt så måste man vara realist. De här killarna som är med och kör i SM-serien är ruskigt snabba så vi har inga jätteambitioner.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Thomas Augustsson

Ämnen du kan följa