Bortklippta scener i sportens värld

– i vimlet Jens Bollius

Från Z-parken till de stora arenorna

Artikelbild

Erik Moberg började sin bana på Z-parken, Venera Rexhi likaså. Sedan har de dragit iväg till de stora arenorna. Fredrik Jansson gör detsamma, även om han har sin vassa sida bredvid planen. Så här berättar den unge Zeros-eldsjälen själv om sitt äventyr i tv-livesändningsbranschen:

"Utbildningen går väldigt bra. Jag har gått ett halvt år på livesändningsspecialistutbildningen. Nu under våren ska jag ha praktik i två månader för NEP som sänder SHL-hockeyn. Men jag har redan filmat ungefär 15 SHL-matcher under hösten för jag gjorde så bra ifrån mig i skolan i början av terminen. Precis innan nyår flög jag upp till Skellefteå och filmade två matcher där. Blev tvungen att tacka nej till några SHL-matcher nu i början av året för jag inte ville missa Boren futsal cup som jag kommer fota. Men sen drar jag i gång med filmandet igen och har mestadels LHC:s matcher i Saab arena.

Fredrik Jansson fortsätter: "Utbildningen är jag klar med till nästa jul, men vi har praktik väldigt mycket nu framöver så känns som man redan jobbar. Jag fick även en förfrågan att vara med och jobba på Lets Dance i vår, vi får se hur det blir med det. Men mitt mål är att få vara med långt in i SM-slutspelet och minst få filma en semifinal. Eftersom jag flyttade till Stockholm för utbildningen så var jag tvungen att sluta som hjälptränare för BK Zeros damlag. Jag ville såklart inte släppa Zeros helt. Så ofta jag kan ser jag matcher när jag är i Motala och sen sköter jag klubbens sociala medier. I Maif fotar jag mestadels och skickar bilder som dom kan använda till hemsida och liknande. Nu i vinter passade det även väldigt bra att jag kunde vara med på deras presskonferens och filma och intervjua. Allt med sport och tv är väldigt kul, därför ställer jag gärna upp på sånt när dom frågar. Det jag ser fram emot 2018 är att se var min utbildning tar mig. Men även se Sverige i ett VM och se brorsan komma till Stockholm många gånger med Maif i division 2-serien.

De vann mellandagsbowlingen

Han har stått för många events genom åren, Kim Bergman. Mest känt är hans spektakel för lönnfeta i olika sporter. Mellandagsbowlingen är ett av hans påhitt på senare år och där vann i år laget med Per Johansson, Johan Streng, Mia Björne och Josefin Spångberg. Kvartetten vann på resultatet 1432 poäng, sex poäng före tvåan. Åtta lag och totalt 31 spelare kom till start och spelformen var Bakers. Efter tävling var det bankett och prisutdelning på Pinchos. Nu laddar Kim Bergman själv om till sin egen 50-årsfest som hålls på Whoop kommande lördag.

Fritidsgårdsspel i BFC-foajén

Det var mycket lek i Motala sporthalls foajé under årets BFC. Fritidsgårdsledarna Stefan Svärd och Petra Hansson visade upp minipingis, stor pingis, hockeyspel, fotbollsspel och allt möjligt annat skojigt i sällskapsväg som finns på kommunens fritidsgårdar.

Mommo stannar i Vårgårda

Mohammed Abdulrahman har med sin cykelspark från förr alltid blivit ihågkommen i Boren futsal cup. Nu är den förre Maifspelaren i en annan fas i sin karriär och stannar även 2018 i Vårgårda IK. Så här skriver Vik på Twitter: "Vi bjuder på en väldigt trevlig nyårskaramell då vi kan meddela att publikfavoriten och skyttekungen Mohammed ”Mommo” Abdulrahman stannar och är klar för denna säsong. ”Mommo” som självklart har varit jagad av andra klubbar väljer att spela i den finaste av röda tröjor och har än en gång uttryckt hur fint han trivs hos oss i Vårgårda IK. Härligt ”Mommo”!".

Mommo spelade för Maif i två sejourer 2009-2010 och 2014.

Hett

1. Boren futsal cup

En turnering som förgyllt Motalaidrottens vintrar i 37 år. Var större förr och behöver förändras, men skänker fortfarande enorma mängder glädje och dramatik. Höjdpunkt varje trettonhelg.

2. Motala Armeniska

Kompisgänget fick låna Armeniskas klubb- och lagnamn och gjorde succé. Inte bara placeringen, silver, imponerade, utan också Motalalagets frejdiga och tekniska sätt att spela.

3. Solfjäderstaden

Herrarna startade med en suddenseger mot Älvsjö i Hägersten, en väldigt viktig triumf och bra boost i kampen för att hänga kvar i ettan. Nye Kim Sundin trollade direkt.

Snett

1. IFK Motalas poängbrist

Två helt okej insatser i Hälsingland gav två knappa förluster mot fjolårets SM-finalpar Bollnäs och Edsbyn. Hedersamma förluster börjar bli tröttsamma. Mer desperation efterlyses.

LISTMAKARE: JENS BOLLIUS

LÄS MER: @MVTSport på Twitter, MVTSport på Facebook.