Framgångar på hemmaplan för Västerungdomar

Hemmaplan i premiären av Östgötatouren. Då trivdes Västers BTK.s ungdomar och radade upp fina matcher och segrar vid borden.

Ett 100-tal ungdomar kom till spel när Västers BTK arrangerade den första deltävlingen i Östgötatouren

Ett 100-tal ungdomar kom till spel när Västers BTK arrangerade den första deltävlingen i Östgötatouren

Foto: Privat

Bordtennis2019-12-03 16:40

I helgen stod Västers BTK som värd säsongens första deltävling i Östergötlands ungdomstävling Östgötatouren i bordtennis spelades. Närmare ett hundratal spelare tog sig till Motala Sporthall för att kämpa om segrarna i de olika klasserna.

För Västers BTK var det en helg fylld med framgångar för den 30 spelare stora hemmatruppen. Med stöd av hemmapublik och lagkamrater bjöd de på åtskilliga bra matcher. Vilket också visade sig i prislistorna. FÖr där återfanns åtskilliga Västers-spelare högt upp.
I den yngsta åldersklassen U10 vann Emil Ellermann finalen i U10 blå mot klubbkompisen Kalle Bernström.
 Eddie Nilsson slutade på en tredje plats. I U10 gul slutade Maximus Wallberg tvåa och på delad tredje plats kom Olivia Östling och Albin Rangsjö. 

I ungdom 12 blå kom Olle Palm tvåa och Clara Ellermann trea. I ungdom 12 gul slutade Erik Henrysson trea och i ungdom 12 röd delade Tuva Svensson och Noel Karlsson på tredjeplatsen. I den äldsta klassen U16 kom Harald Westin trea i U16 blå och i U16 gul knep Matteuz Gellerstedt andraplatsen före David Ivarsson som slutade trea. 

I dubbelklasserna vann Kalle Bernström/Eddie Nilsson U10 i finalen mot Emil Ellermann/Anton Odnell. I U12-dubbel vann Clara Ellermann tillsammans med Olle Palm. I U16-dubbel slutade Julia Can/Lovisa Häggström-Wedding tvåa och David Ivarsson/Matteuz Gellerstedt trea. 
– Stort grattis till alla fina framgångar under helgen!.Mycket bra kämpat av alla våra deltagare, skriver Västers Daniel Ellerman.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!