Trotjänaren inför det viktiga mötet: "Måstematch"

Motala AIF:s herrar ligger sist i division två norra Götaland. På torsdagskvällen tar laget emot IK Gauthiod från Grästorp.

Motala AIF:s Simon Karlsson berättar att han spelar matcherna på smärtstillande.

Motala AIF:s Simon Karlsson berättar att han spelar matcherna på smärtstillande.

Foto: Jens Bollius

Fotboll2024-06-20 09:00

– Det här är en måstematch. Vi har satt oss i den här situationen. Ska vi få lite andrum och kliva på en semester med lite bättre känsla måste vi vinna matchen, säger Maifs trotjänare Simon Karlsson. 

Maif har haft en tung vår. Laget har tagit åtta poäng, vilket de inte är ensamma om. Seriekonkurrenten BK Forward har också tagit åtta poäng, Gauthiod, som de möter på torsdag ligger på kvalplats och har tagit nio poäng. Det som varit Maifs dilemma den här våren är försvarsspelet. På tolv matcher har laget släppt in 35 mål. 

– Det är inget att blunda för att vi släppt in mycket mål. Vi försöker trycka på försvarsspelet, samtidigt får man inte prata om det för mycket heller för då kan det sätta sig i huvudet och låsa sig. Jag tror att vi måste inse allvaret i matchen på torsdag. Vi måste ta tre poäng oavsett hur det ser ut.

Hur är stämningen i laget?

– Vi håller ihop men det är klart att det är laddat med tanke på att resultaten inte gått med oss. Men vi gör bra träningar. Det gäller bara att få till resultaten på matcherna också. 

Simon Karlsson har dragits med skador under en längre period. Faktum är att han fortfarande inte helt frisk. Han berättar att han tar smärtstillande för att klara av att spela matcherna.

– Det är lite segt. Jag fick ta paus i min rehabilitering och hoppa in lite för snabbt kanske. Men jag försöker bita ihop. Vi får se efter uppehållet hur mycket skador jag dragit på mig. Jag ska spela matcherna som är kvar och vila under uppehållet. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!