Taktiskt genomfört av Maif i kvalet

Upphaussat av fans och media, och mer snack på stan än på länge. Vilket lag som helst skulle bli nervöst. Men inte Motala AIF.

Motala AIF slet som djur tillsammans både i försvar och anfall och det fanns många att berömma i laget, tycker Jens Bollius.

Motala AIF slet som djur tillsammans både i försvar och anfall och det fanns många att berömma i laget, tycker Jens Bollius.

Foto: Jens Bollius

Fotboll2019-10-27 18:21

Jag är imponerad av ett Maiflag där många av spelarna inte är äldre än i 20-årsåldern. Att då gå ut i ett division 1-kval mot Karlberg, storstadslag som kvalat fyra av de fem senaste åren, och göra det så perfekt taktiskt genomfört är bra gjort.

Maif har senaste decennierna vunnit serien lite då och då, men inte spelat kval på nästan 20 år och för en klassisk klubb med det i bakhuvudet skulle vilka ungdomar som helst bli skakiga. Men Maif har en tränare i Christer Persson som uppenbart har kommit i ett läge där han får anspänningen helt rätt och där han får spelarna att göra exakt som i den på förhand uppgjorda matchplanen.

Det var ingen sprakande fotbollsmatch, men det var stort att återigen se Maif göra det så gediget, ett så bra lagjobb för varandra. Kontroll är ordet jag vill få fram. Elmer Civgin vikarierade för Ibrahim Koroma på ett prickfritt sätt och Albin Zidaric gick lika suveränt in för Civgin på ytterbacken. Alla gjorde det bra, och nu blev störste lagjobbaren Simon Karlsson till och med målskytt. Det var pricken över i. Plus att Valon Silka fortsätter som bombsäker straffskytt.

Nu blir det en riktig fest i Motala på lördag, mot Ytterhogdal. Känner jag det här Maiflaget rätt blir det ingen skräck alls, inte ens på halloween. Maiflaget älskar läget, ända ut i fingerspetsarna.

En stor dag för fotbollen i Motala var det också på lördagen, futsalderby i nya division 2. Motala FK i snyggt hel-lila dräkter mot Dribbla United i lika läckert vita dressar.

Det var ett rivalmöte men också mycket gentlemannamässigt där båda lagen berömde varandra för spel, för fest och för inramningen. Det var stort för sporten, och något sorts futsal-genombrott trots att Borens IK arrangerat inomhusfotboll i hallen sedan 1982.

Det här var precis som i innebandyns barndom på 1980-talet, kvarterslagen som möttes och där ett lag på tio spelare på samma gång hade alla roller i föreningen. Så är det i MFK och Dribbla, unga klubbar som nu hade respektive grundare, Mille Hamasaid och Gabi Morad, på planen.

Det var påpassligt då att den "gamla" futsalklubben i stan, Borens IK, här ställde upp med funktionärer i sekretariatet. Snyggt jobb av Konstantin Tsilofitis och Marcus Egnell, med flera, vilket visar att det finns hopp för gott samarbete mellan de olika delarna av fotbollen i Motala.

Det är samarbete som behövs för att Maif, och alla andra, ska lyckas med respektive mål framöver.

Anspänningen var på rätt nivå och det var ett taktiskt skickligt Maif som klarade den svåra bortamatchen i Stockholm.
Anspänningen var på rätt nivå och det var ett taktiskt skickligt Maif som klarade den svåra bortamatchen i Stockholm.
Karta: Stadshagens IP
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!