Superettan är Maifs mål på sikt

Han är känd som en del av Vadstenaundret, men också för att ha initierat Motalas kontakter med Lalandia. Nu är det fotboll och Motala AIF det handlar om kring Joakim Ljungqvist.

Joakim Ljungqvist jobbar med marknadsföring på heltid, på olika vis. Han är också ledare för marknadsgruppen i Maifs fotbollsklubb och det är i den rollen som han gästar veckans Sportsnack. Målbilden nu är att hänga kvar i ettan.

Joakim Ljungqvist jobbar med marknadsföring på heltid, på olika vis. Han är också ledare för marknadsgruppen i Maifs fotbollsklubb och det är i den rollen som han gästar veckans Sportsnack. Målbilden nu är att hänga kvar i ettan.

Foto: Jens Bollius

Fotboll2019-12-03 07:00

Veckans gäst i Sportsnack är Joakim Ljungqvist, tidigare vd för Tillväxt Motala och nu med i Maifs styrelse och ledare av klubbens marknadsgrupp. Ljungqvist är nu egen företagare i marknadsföringsbranschen.

Joakim Ljungqvist fick i år från sidan, men inuti föreningen, uppleva Maifs uppgång till ettan där en trög vår förvandlades till ett segertåg på hösten. Säsongen slutade i förlust mot Sollentuna, men ändå i triumf då Maif var främste förlorare och då fick en gratisplats efter Karlstadsfotbollens sammanslagning.

– Enormt häftigt. Laget tog steg. Det var som i företagsvärlden, man tog position och så drog alla åt samma håll utifrån det. Sedan var det ju lite stolpe in på slutet, säger Ljungqvist vars kusin är A-lagets allt-i-allo Kenny Ljungkvist.

Det var i mars som Joakim Ljungqvist kom med i Maifs styrelse och han säger att han tog rollen, hans enda idrottsuppdrag just nu, för att han tycker att det är ett spännande upplägg där sju alliansklubbar tillsammans driver Vätternrundan framåt. Ljungqvist gillar också människorna han mött i Maifs fotbollsklubb.

– Det finns ett engagemang i Maif, som jag tidigare sett i IFK-bandyn och Solfjädern också. Då menar jag inte bara Maifs herrlag, utan ungdomar och damer och alla. Mitt jobb är att jobba för hela föreningen, det är den vi vill ha stöd och sponsring för, säger Joakim Ljungqvist.

En särskild del av Maif fotboll som Ljungqvist gillar är supporterföreningen, gubbgänget som träffas på tisdagar.

– Man blir rörd av ideella krafter som jobbar som de gör, säger han.

Sportsnack kan ses på mvt.se och handlar bland annat om Teknova SK:s väg till högsta serien, lite om Lalandia, men framför allt om Maifs planer.

– Målbilden är att hänga kvar i ettan nu, men på sikt ska vi till superettan, säger Joakim Ljungqvist. 

Personligt: Namn: Joakim Ljungqvist. Ålder: 46 år. Bor: Hus i Varamon. Familj: Fru Anna, sönerna Ludwig och Lucas. Yrke: Egenföretagare inom marknadsföring. Fritidsintressen: Sport i alla former, padel och cykel. Förebild: Morfar Olle som skulle fyllt hundra nu. Drömresemål: Kalifornien. Blir glad av: Snälla människor. Blir irriterad på: De som inte håller vad de lovar. Lyssnar på: Lars Winnerbäck. Bästa tv-program: På spåret. Favoritlag: Aston Villa. Klubbar: Teknova och Motala SK i squash, BK Zeros och IFK Motala i fotboll, Maif i cykling.

Karta: Motala
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!