Succébacken gillar läget inför rysaren

Motala AIF:s succéback Jesper Adolfsson springer ut till serieavslutningen med en god känsla i kroppen.

Jesper Adolfsson har imponerat i Maif-försvaret under säsongen.

Jesper Adolfsson har imponerat i Maif-försvaret under säsongen.

Foto: Peter Calén

Fotboll2019-10-11 12:00

– Jag tycker faktiskt att vi har ett bra läge att fixa kvalplatsen. All press ligger på Enskede, det är jobbigt att vara jagade medan vi har allt att vinna, säger 20-åringen inför det dramatiska avgörandet i division 2-fotbollen.

Kampen om andraplatsen/kvalplatsen till ettan är ytterst raffinerad med följande läge inför slutomgången:

2) Enskede 46 poäng (+10 i målskillnad), 3) Motala AIF 45 poäng (+18), 4) Assyriska 45 (+16)

Maif avslutar hemma mot Aspudden/Tellus, som i sin tur slåss för nytt kontrakt, medan Enskede möter just Assyriska, borta på Södertälje IP. Upplagt för riktiga rysare, med andra ord.

– Enskede känner garanterat pressen och känner att de måste vinna för att inte vi ska gå om dem. Men det viktiga är att vi fokuserar på vårt, det brukar vi vara bra på, säger Jesper Adolfsson.

Mittbacken som hämtades från AIK:s ungdomsled inför säsongen är en av tre spelare som startat samtliga 25 matcher för Maif i serien. Med sitt resoluta spel har Adolfsson övertygat stort och blev i dagarna också utsedd till en av seriens tre bästa försvarare.

– Jättekul och ett kvitto på att man har gjort något bra. Men hela laget har varit bra, vi är svårslagna och jobbar verkligen för varandra.

Omställningen från AIK till Maif har varit stor för 20-åringen från Lessebo, men på ett positivt sätt.

– Jag känner att jag har utvecklats massor i Maif. Jämfört med ungdomsfotbollen är det mer fysiskt här bland seniorerna och även mer taktiskt. Det passar mig mycket bättre som spelare, jag gillar det.

Att flytta från en storstad som Stockholm till "lilla" Motala, hur har den omställningen varit?

– Det är klart att det är stor skillnad på storleken på städerna, men jag ser det som positivt. Här i Motala är det inget annat som stör, du kan lägga all fokus på fotbollen och jag tränar gärna extra och kör dubbelpass vissa dagar för att utvecklas så mycket som bara är möjligt.

Adolfssons kontrakt med Maif löper ut 31 oktober, men Maif vill självklart förlänga.

– Inte alls omöjligt att jag blir kvar då jag trivs jättebra, men jag har sagt att vi tar allt det där efter säsongen. 

Några andra klubbar som visat intresse?

– Jo, några, men inget riktigt konkret.

Ni kan följa dramatiken i slutomgången på våra sajter MVT.se, Klackspark.com, Corren.se och NT.se då Öst Media livesänder matchen mellan Maif och Aspudden Tellus. Sändningen startar klockan 13.50. Sändningen är gratis för våra prenumeranter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!