Sista chansen för Maif på bortaplan

Vinna eller försvinna. Åtminstone när om andraplatsen i tvåan. Det är vad som gäller för Motala AIF i Stockholm på lördagen.

Motala AIF:s tränare Christer Persson leder sitt lag mot Enskede borta på lördagen. Seger krävs för att hålla liv i toppstriden om andraplatsen.

Motala AIF:s tränare Christer Persson leder sitt lag mot Enskede borta på lördagen. Seger krävs för att hålla liv i toppstriden om andraplatsen.

Foto: Jens Bollius

Fotboll2019-09-13 20:00

Fjärdeplacerade Maif ställs mot just andraplacerade Enskede på Enskede IP, start klockan 14. Enskede är sex poäng före, vilket gör mötet till en "sexpoängsmatch".

Vinst för Maif skapar liv i toppstriden. Men oavgjort eller Enskedeseger gör att Maif i praktiken hakas av från kampen om platsen som ger kvalspel uppåt.

– En jäkligt häftig uppgift, inspirerande. Verkligen en viktig match. Vi har olika matchplaner beroende på hur matchen utvecklar sig, vi är trygga med hur vi ska agera i olika lägen, säger Maifs tränare Christer Persson.

Enskede har seriens skyttekung i Bachir Katourgi som gjort 15 mål. Mot det kan Maif ställa blygsammare sju mål på Valon Silka och fem mål på Eldin Lugonja.

Hemmamötet i Motala slutade 1-1 efter ett spelövertag för Maif som bara gav kryss. Det som kan tala för Maif är att matchen nu spelas på naturgräs och på det underlaget är Maif faktiskt obesegrat i serien i år efter de tidigare fem matcherna.

Maif får tillbaka Khaled Qasem och Besart Kalludra efter avstängningar, men i stället är nyazeeländaren Joe Harris nu avstängd efter tre varningar.

Med i truppen är Pontus Eriksson efter bra insatser i segrar med U19-laget och Ivan Rako får också mer A-lagsspeltid.

–  Det gäller att vara försiktig med matchningen, men riktigt roligt att Pontus kommit tillbaka efter korsbandsskada och Ivan är en bra joker för oss, säger Christer Persson.

Maiftränaren är på utbildning på Bosön under helgen, men avbryter kursen när han leder Maif i Enskede.

Karta: Motala IP
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!