Rekordkillen väljer femman före allsvenskan

Sveriges bäste målskytt har gjort sitt val. Han nobbar allsvenskan för Dalängen i Gusum.

Rekordmannen Jesper Karlsson nöjer sig med spel i femman.

Rekordmannen Jesper Karlsson nöjer sig med spel i femman.

Foto: Ulf Stråhle

Fotboll2019-12-12 07:01

Det lär jublas högt i Gusums IF efter att lagets store målskytt, 25-årige Jesper Karlsson, bestämt sig för att spela vidare i klubben även kommande säsong.

– Jag har fått olika typer av kontraktsförslag från flera klubbar men kommit fram till att stanna i min moderklubb. Jag har en stark koppling till föreningen, säger Jesper.

Gusum avancerande till division 5 efter andraplatsen i division 6 östra. En stor del i framgången får tillskrivas Jesper som gjorde osannolika 72 mål på 16 matcher i årets seriespel, ett snitt på 4,5 mål per match. 

Med det blev han historisk. Ingen spelare har någonsin gjort fler mål i Sverige sen seriefotbollen startade 1910. En prestation som uppmärksammades på Fotbollsgalan i Stockholm förra månaden.

– Jättetrevligt att få vara med där. De visade tre av målen jag gjorde under säsongen och jag blev intervjuad på scenen. Det var mycket intryck, men häftigt att få vara bland alla förebilder i Fotbollssverige, säger Jesper.

Givetvis gav de 72 målen eko runt om i landets föreningar, men även allsvenska Elfsborg fick nobben.

– Jag är rädd om min hälsa och vet att jag inte kan ta hand om kroppen ordentligt om jag tränar hårt för många dagar i veckan.

Han nöjer sig med spel på Dalängen.

– När klubbhuset brann ner i våras var det som om alla borrade ner huvudet och ville försöka göra nåt fint av det. Man har börjat om lite på ny kula, det vill jag vara med på. Jag hoppas på en jättebra säsong i femman där jag kanske kan sikta på att göra 40–45 mål, säger han med ett skratt.

Karta: Dalängen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!