Nu hoppas Maif förlänga säsongen

Det är nerv i sista omgången på lördag för Motala AIF. Tränaren Christer Persson hoppas att laget får spela vidare ännu längre.

Motala AIF:s tränare Christer Persson hoppas förlänga säsongen, även efter seriens slut på lördag. "Spelarna är väl värda det", säger han.

Motala AIF:s tränare Christer Persson hoppas förlänga säsongen, även efter seriens slut på lördag. "Spelarna är väl värda det", säger han.

Foto: Jens Bollius

Fotboll2019-10-08 11:00

– Vi behöver hjälp, men vi ska göra det vi kan. Vi ska göra en bra match och hoppas att resultat går med oss. Det vore extremt kul för spelarna om det går vägen. Tur förtjänar man och vi har en lojalitet och disciplin i laget nu, säger Persson.

2-1-segern mot AFK Linköping var en match som Maiftränaren annars inte var så nöjd med.

– Vi tar med oss tre poäng, inte mycket mer. Det andra lämnar vi i Linköping. Vi var inte bra i första halvlek, men bättre i andra. Vi höjer oss i duellspelet och det är starkt att vi kan justera lite och ändra på matchen, säger Christer Persson.

Båda mittbackarna Jesper Adolfsson och Ibrahim Koroma linkade ut i andra halvlek, utbytta. Adolfsson hade känning i en vad, men det ska inte vara så farligt. Koroma kan däremot ha en bristning i muskeln i vaden, vilket i så fall kan göra att han missar avslutningen mot Aspudden-Tellus på Idrottsparken på lördag.

– Vi får vänta och se lite, säger Persson om Koromas skada.

Frånsett det har Maif hela truppen tillgänglig till avslutningen. Eldin Lugonja kommer tillbaka efter avstängning.

Maif har för övrigt skrivit flerårskontrakt med Alem Nezirovic, född 2004, som nu flyttas upp till A-truppen permanent.

– Vi har en 16-åring också i Ahmed Qasem som avgör den här matchen mot AFK. Det är roligt att vi kan släppa fram egna produkter på det viset, tycker Christer Persson.

Maif missade i helgen kvalet till juniorallsvenskan. Det är inte klart ännu vilka lag som akademin ska bestå av nästa säsong.
Det är nu klart att vi kommer att direktsända Motala AIF:s match mot Aspudden på mvt.se, corren.se och klackspark.com. Matchen startar klockan 14.00 och sändningen är gratis för prenumeranter.

Karta: Motala IP
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!