Nu börjar rysar-hösten i lokala fotbollen

Augusti har blivit september. Det är tiden på fotbollsåret då seriematcherna byts mot höstrysare och kniven-på strupen-fighter. Tabellerna blir bara mer och mer intressanta att studera. Och tågen uppåt blir färre och färre att hoppa på. Här är alla matcherna som vi sänder i helgen. Välj valfri rysare på din favoritsajt.

Fotboll 3 september 2022 09:00

Lördag 3 september
12.00: Smedby AIS – IK Tun
Division 1 södra Svealand
Kommentator: Mattias Heikki
Tankar om matchen: Sex omgångar återstår. Sais har sex poäng upp till serieledningen. Tufft, tufft läge där det inte lämnas något utrymme för snubbeltrådar. Seger är ett måste om man vill hålla seriesegern vid liv. Tyresö möter Sätra samma dag. Det lär sluta med tre poäng till serieledarna. Hakar Smedby på?

undefined
Läget i Smedbys serie.

13.00: Gefle IF - IF Sylvia
Ettan Norra
Kommentator: Karsten Landin
Tankar om matchen: Gefle ser ut att studsa tillbaka mot högre höjder efter att ha trillat ur två serier på kort tid. Sylvia får främst sikta in sig på kvalplatsen, dit det är åtta poäng. Tio matcher återstår och mycket är fortfarande möjligt. Men då krävs nästan en skräll av Norrköpingslaget uppe i Gefle. Tufft, men möjligt.

16.00: Motala AIF - IFK Haninge
Ettan Norra
Kommentator: Antonio Fernandez
Tankar om matchen: Tre timmar senare startar en riktig rackarrysare. Sa någon sexpoängsmatch? Haninge har släppt in 15 (!) mål på de fyra senaste matcherna. Det låter som att höstspöket har tagit grepp om Stockholmslaget. Kan Maif spä på den negativa trenden är man fyra poäng från kvalplats med nio omgångar kvar. Kan man följa upp segern över Umeå senast innebär det att Maif-fansen kan titta i tabellen med mindre ångest och lugnare puls under nästa vecka.

undefined
Läget i norra ettan.

14:00: Syrianska FC – IK Sleipner
Division 2 södra Svealand
Kommentator:
Tankar om matchen: Ett formtoppat Syrianska blir något att bita i för "Randigt". Nu gäller det att släppa cupförlusten mot Brage och lägga fokus på serien. Det skiljer hela tio poäng upp till toppstriden och Sleipner känns inte lika heta längre. Men en seger i dag tänder ett litet hopp om en spännande höst. Förlust idag och de resterande sex omgångarna av serien riskerar att bli odramatiska för Norrköpingslagets skull. 

15.00: Smedby AIS – Arameisk-Syrianska IF
Division 2 södra Svealand
Kommentator: Mattias Heikki
Tankar om matchen: Smedby är en positiv överraskning i serien. Med bara sju omgångar kvar lever faktiskt hoppet om en kvalplats till ettan. Men precis som för damlaget börjar marginalerna att minska allt mer. Efter den tunga 1-4-förlusten mot serieledarna Assyriska FF senast skulle en seger i dag fungera som plåster på såret. Och seger är förmodligen ett måste för att hålla drömmen om ettan vid liv. Att Arameisk-Syrianska slåss för överlevnad i botten av tabellen ger ju matchen en extra krydda.

undefined
Läget i tvåan inför helgen.

15:00: Mjölby AI FF – Vänersborgs FK
Division 2 norra Götaland
Kommentator: Jim Petersson
Tankar om matchen: Ta fram popcornen. Streckdrama väntar på Vifolkavallen. Även den här fighten är en klassisk sexpoängare nu när bara sju omgångar återstår. Seger för MAI innebär att man går om motståndarna Vänersborg i tabellen. Och eftersom Grebbestad möter tuffa serieledarna Ahlafors kan det även innebära att man drar ifrån nedflyttningsstrecket. MAI:s form är dock svag, med bara en seger på de fem senaste. Vänersborg kommer stärka efter 3-0 senast mot Nordvärmland.

undefined
Läget i MAI:s serie.

16.00: Åtvidabergs FF - Qviding FIF
Ettan Södra
Kommentator: Karsten Landin
Tankar om matchen: Ojojoj. Det kommer inte vara avslappnade, bekymmerfria spelare som vandrar ut på klassiska Kopparvallen den här lördagen. Spana (långt ner) i tabellen så ser ni varför. Otroligt viktiga poäng står på spel. Att båda lagen är formsvaga med bara en seger på de senaste fem, gör inte saken bättre för spelarnas nerver. Oskarshamn möter Gais, vilket kan vara en tröst. Göteborgarna leder ju serien och är favoriter i den matchen. Bottenkollegorna Vänersborg och Lindome möter varandra, vilket ökar insatsen i ÅFF:s match. Tåget för överlevnad är på väg att lämna perrongen. Vilket lag stärker sina chanser till en biljett på Kopparvallen idag?

undefined
Läget i ÅFF:s tabell.

Söndag 4 september

13.30: Eneby BK – Åby IF
Division 3 nordöstra Götaland
Kommentator: Mattias Heikki
Tankar om matchen: Sensationslaget Eneby har tappat greppet om seriesegern efter att bara ha vunnit en av de fem senaste matcherna. Men än är det inte kört. Endast fem matcher återstår, så det är nog bäst för de gröna att hoppa på första bästa segertåg så fort det bara går. I den andra änden av tabellen kämpar Åby för sin överlevnad i trean. Man går till match med fyra raka förluster bakom sig och en ångesthöst framför sig. Det här derbyt kan tveklöst läggas till på listan över viktiga matcher i helgen.

15.00: Ljungsbro BK – Kisa BK
Division 3 nordöstra Götaland
Kommentator: Samuel Zurawski
Tankar om matchen: Kisa har ett ypperligt läge att lyfta från bottenträsket. En seger på söndag skulle innebära att man är sex poäng före Ljungsbro i tabellen (snacka om sexpoängsmatch!). Eftersom bara fyra omgångar återstår blir det glappet i så fall svårt att ta igen för bollklubben. Ljungsbro är stärkta av två raka hemmasegrar. Man har därmed vunnit fyra av sju hemma på Maxivallen och kanske är det hemmaformen som räddar kvar klubben i trean. Hvetlanda ligger på kvalplatsen och jagar. De möter tuffa Nässjö hemma.

undefined
Läget i trean inför helgen.
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa