Norrköping blev Vidars självklara val

Målet har han klart för sig. För att nå det flyttar Vidar Waerme till Norrköping för studier på fotbollsgymnasium och spel i IFK Norrköping akademi.

De bästa förutsättningarna för att kombinera skolan med satsningen på fotboll. Det menar Vidar Waerme gjorde att det blev ett självklart val att flytta till Norrköping.

De bästa förutsättningarna för att kombinera skolan med satsningen på fotboll. Det menar Vidar Waerme gjorde att det blev ett självklart val att flytta till Norrköping.

Foto: Thomas Augustsson

Fotboll2020-08-14 08:00

När Vidar Waerme i fjol blev uttagen till Halmstadslägret med Östgötalaget så menade han att det inte betydde att han skulle bli fotbollsstjärna. 
Däremot så kunde det innebära att klubbar och agenter skulle kunna få upp ögonen för honom. Något som han menade skulle kunna ge honom bättre förutsättningar att nå sina mål som fotbollsspelare. 
Det visade sig att han hade rätt. 
– När vi varit där kontaktade Norrköping mig och frågade om jag tänkt gå på fotbollsgymnasium. Vi vill ha dig här, sa de. Då visste jag inte vad det innebar, berättar Vidar när vi träffas under den sista sommarlovsveckan hemma i Motala. 

Nu var det inte bara Norrköping som hörde av sig till den flyfotade bolltalangen. Men för Vidar var det Norrköping som gällde där totalt 30 fotbollstalanger erbjuds en plats varje år. 
– Det var det bästa valet sett till skola och fotboll. Att fotbollen var bra visste jag och när jag var uppe och hälsade på så kändes det väldigt välkomnande och bra. Sen känner jag några som gått där och de säger att det är bra, säger han. 

Var det ett givet beslut?
– I början var det ett enkelt beslut. Sen funderade jag en del på om det verkligen var det bästa. Men till slut blev det ganska självklart och alla runt mig sa att jag måste göra det när jag har chansen. 

Tre års ekonomistudier på Kungsgårdsgymnasiet ska nu kombineras med spel i IFK Norrköpings akademi. 
– De ska spela ligacup final på söndag så de tillhör ju de två bästa lagen i Sverige. Jag kolla lite och IFK:s akademi rankas som topp fem i Sverige.  Det finns inget lag här omkring som är på den nivån och har den kunskapen som Norrköping har, säger han. 

Hur många av dina nya skol- och lagkamrater känner du?
– Jag har ju spelat med flera av dem i Östgötalaget och jag har varit och tränat med dem ett antal gånger under våren så jag känner nästan alla i laget. 

När kan det bli debut i IFK Norrköping?
– Det kan bli i helgen, de har match på lördag också. Jag ska bli överskriven till IFK tills dess. Cupfinalen tror jag inte att jag får vara med i, säger Vidar och ler lite snett. 

I helgen går också flytten upp till Norrköping inför skolstarten på tisdag. Därefter påbörjar han nästa kapitel i sitt fotbollsliv. 
Målet för det har han klart för sig. 
– Nu är det tre år med skola. Sen vet man inte vad som händer. Målet är att gå hela vägen och ta en plats i A-truppen.
 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!