Missräkning för Maif i toppstriden

Motala AIF kommer allt längre ifrån en kvalplats upp till division 1. Trots en imponerande upphämtning blev det till sist inte mer än en poäng.

Valon Silka blev målskytt sent i matchen. Men trots det blev det inte seger.

Valon Silka blev målskytt sent i matchen. Men trots det blev det inte seger.

Foto: Thomas Augustsson

Fotboll2019-09-07 17:30

Tabellfemman FC Stockholm mot tabellfyran Motala AIF. Som så ofta när båda lagen är skriande behov av en trepoängare så blir det raka motsatsen, med två "förlorare" och en försvunnen poäng.

– Jag tyckte ändå att det var vi som gick överlägset för mest för segern. Sett över hela matchen så förtjänade vi mer, suckade Valon Silka efter 2–2-resultatet.

Gladast av alla var antagligen tvåan Enskede som parallellt vann sin match och utökade försprånget till lagen bakom. För Maif innebär det sex poäng – med bara fem matcher kvar att spela.

– Det är absolut inte kört. Vi har Enskede i nästa omgång och sedan har alla lag i toppen tuffa matcher kvar.

Vad gäller själva matchen såg det dock länge ut att bli noll poäng för Maif. Hemmalaget FC Stockholm tog ledningen med 1–0 i mitten av den första halvleken.

– Bortsett målet kändes det bra nästan hela tiden. Båda lagen krigade verkligen.

Det resultatet skulle sedan stå sig länge... tills allt brakade loss på en gång.

Ivan Rako prickade in kvitteringen i den 72:a matchminuten innan Valon Silka själv förvaltade en straff fram till 2–1 åtta minuter senare.

– Vi kände absolut inte att segern var klar där, sa Silka som trots det fick se Oliver Bergman släppa in kvitteringsbollen i slutminuterna.

– Ibland har man flyt och ibland har man oflyt. Känslan i laget är fortsatt bra och gör vi bara det vi ska göra så tror jag att vi kommer att ta den där kvalplatsen. Allt är upp till oss nu, jag tycker verkligen det.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!