Maif stretade emot länge - men förlorade mot topplaget

Först lämnade Maif walkover till matchen - sedan ångrade de sig och spelade ändå. Men de förlorade ändå med 3-0 mot Vimmerby IF. "Vi visade ändå att vi kan spela bra fotboll", säger Maifs sportchef Kianosh Sharafdin.

Vimmerby blev för starka och vann med 3-0 mot Motala AIF.

Vimmerby blev för starka och vann med 3-0 mot Motala AIF.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2020-09-26 19:42

Det var ett MAIF som i ett tidigare skede lämnade walkover för andra matchen i rad, men som till slut ändrade sitt beslut.

– Vi hade blivit uteslutna om vi lämnat w.o igen, vilket vi inte kände till för några dagar sedan, säger Maif-damernas sportchef Kianosh Sharafadin, som denna dag coachade laget i sjuke tränaren Dragan Zivic frånvaro.

Nu lyckades de ändå få ihop ett lag med tolv spelare till matchen mot Vimmerby. Och de kämpade på bra. 

– De var mycket bättre än vad jag trodde. Känns konstigt att de inte har tagit så många poäng, sa Vimmerbys skyttedrottning Nathalie Johansson, som inledde målskyttet.

1-0 tidigt alltså, men Maif stretade emot länge. Det dröjde en bit in i andra halvlek innan topplaget Vimmerby kunde utöka ledningen och punktera matchen. 3-0 blev det. 

Kianosh Sharafdin var nöjd med sitt lags insats, trots förlusten. 

– Tjejerna som är här gjorde det bra och vi visade att vi kan spela bra fotboll. När vi vågar och tror på oss själva blir det oftast bra, men vi har haft en tuff säsong. Och nu på slutet har det varit extra tufft med många skador och sjukdomar. Jag hoppas att vi kan hålla oss kvar i serien.

Motala AIF har fortsatt sju poäng i division 2. De riskerar att hamna på nedflyttningsplats. I sista omgången står topplaget Linköping Tinnis för motståndet. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!