LSW och Platen i nytt samverkansavtal

Fotbollsklubben LSW och bostadsstiftelsen Platen ska samarbeta för att minska segregationen. "Vi har väldigt många barn och unga som inte har fritidsaktiviteter", säger Lara Kheiroujan, trygghetschef vid Bostadsstiftelsen Platen.

LSW:e Johannes Utay och Lara Kheiroujan från Bostadsstiftelsen Platen har skrivit ett samverkansavtal med varandra där tanken är att de ska arbeta för att främja integrationen i kommunen.

LSW:e Johannes Utay och Lara Kheiroujan från Bostadsstiftelsen Platen har skrivit ett samverkansavtal med varandra där tanken är att de ska arbeta för att främja integrationen i kommunen.

Foto: Andreas Ekström/ Jens Bollius

Fotboll2024-07-05 14:00

Lara Kheiroujan berättar att det var fotbollsklubben som hörde av sig till Platen med ett förslag om att de ville göra någonting för barn i Motala. Bostadsstiftelsen tittade på förslaget och gillade det de såg. 

– Det är Gabi Morad som kommer att vara projektledare i det här. Han spelar i LSW men han vet också var vi står. En av sakerna som vi vill är att få in fler flickor i våra fritidsaktiviteter som arrangerar, något som LSW också pratade om, säger Kheiroujan. 

I samverkansavtalet står det att föreningens åtaganden under tiden som avtalet gäller är att bedriva en verksamhet i Bostadsstiftelsen Platens områden, det kan till exempel vara att hålla i träningar. 

– Det här gäller framförallt Ekön, Charlottenborg och Väster. Sedan ska man också arbeta för att engagera flickor i dessa verksamheter och man ska även sprida kunskap om föreningslivet bland barnens föräldrar, säger hon. 

Det är känt att ni bröt sponsringsavtalet med Maif. Nu har ni skrivit ett samverkansavtal med LSW. Hur kommer det sig?

– Jag kan inte gå in i detaljerna utan där hänvisar jag till Ulf-Henrik Östlund, kommunikationschef på Platen. Men det var ett sponsringsavtal det här är ett samverkansavtal.

LSW:s klubbchef Johannes Utay berättar att samverkansavtalet egentligen är en fortsättning på det arbete som föreningen redan håller på med. 

– Vi jobbar mycket med integration i föreningen, mycket med tanke på de områden som vi har runtomkring oss också. Vi har fört samtal med Platen och haft en dialog med dem genom åren. Vi har beskrivit vår verksamhet och vad vi vill göra. Det känns jättebra att vi fick gehör från Platen, säger han. 

Utay menar att det som klubben får med fastighetsägaren är en stark aktör som kan vara behjälplig med att nå ut med information.

– De kan hjälpa oss nå ut till områdena, att visa upp oss och berika barn och ungas fritid. Vi är oerhört stolta och visar att vi arbetar med bra saker. Det här är ett förtroende från dem, säger han. 

Vad exakt är det ni kommer att göra?

– Vi startar ett projekt som heter Starka Wiljor. Det gäller för oss att visa upp sig, hålla lite öppna träningar i olika bostadsområden, ha lite fotbollslek och liknande saker, säger Johannes Utay.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!