Klubbchefen efter halva serien: "Allt annat än godkänt"

Motala AIF har haft en tung vår. Efter halva säsongen ligger laget under nedflyttningsstrecket och man har släppt in 40 mål på 14 matcher.

Elias Hanna, Maif:s klubbchef, säger att man har kontakt med spelare men att inget nyförvärv är klart än så länge.

Elias Hanna, Maif:s klubbchef, säger att man har kontakt med spelare men att inget nyförvärv är klart än så länge.

Foto: Andreas Ekström

Fotboll2024-07-05 18:00

– Det är allt annat än godkänt att släppa in så mycket mål. Vi ser allvarligt på det här och måste förbättra det, säger Maifs klubbchef Elias Hanna. 

Maif har släppt in överlägset flest mål i division två norra Götaland. Man befinner sig på plats 13, näst sist i serien, just nu. Det är bara Örebrolaget BK Forward som man har bakom sig. Och det är också det lag som släppt in näst flest mål, 30 stycken. 

Utöver antalet insläppta mål har laget också haft problem med skadade spelare. Ivan Rako och Elmer Civgin saknas fortfarande och kulturbäraren Simon Karlsson har spelat matcher med smärtstillande i kroppen. 

– För att summera den första halvan av säsongen med ett ord, så är det ordet besvikelse. Samtidigt som man visste att det skulle vara tufft med många viktiga kuggar borta. I vissa matcher har vi visat att vi har ett tillräckligt bra lag för att göra bra prestationer, säger han.

Tidigare i veckan blev det officiellt att klubben säljer ytterbacken Pontus Eriksson till Umeå FC, topplag i division ett norr. Elias Hanna sa att den försäljningen också innebär att man har möjlighet att förstärka laget. 

– Det här ger oss ett lite utrymme att kolla på eventuella nyförvärv under sommaruppehållet. 

Så ni tittar på spelare att förstärka laget med under sommaren?

– Ja, självklart. Men sommarfönstret är tufft. De flesta spelare har lag och de man är intresserad av kan kosta en del för att få loss från deras klubbar, så det är lättare sagt än gjort. 

Exakt vilken spelartyp eller lagdel som spelarna det tittas på tillhör vill inte klubbchefen säga. Det enda han berättar är att det rör sig om fotbollsspelare som kan gå rakt in i Maifs startelva. 

– Vi har inte bestämt med någon än och jag vill in gå närmare på det eftersom jag inte vill riskera att tappa dem till andra lag. Jag vill inte heller prata om positioner men det jag kan säga är att vi söker spelare som kan höja kvaliteten i startelvan. Ska vi in med någonting ska det förstärka laget, det ska inte vara en breddspelare. 

Hur ser du på tränaren, har du förtroende för Agim Hasani?

– Jag har fortsatt förtroende för Agim som det ser ut nu. Vi kommer ha lite möten med spelare och ledare, man gör alltid ett jobb under sommaruppehållet, säger Elias Hanna. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!