Klart att Boren får andra chans

Det ser spännande ut för Borens herrar i höst. Om det inte blir serieseger i fyran får Motalalaget ännu en chans genom kval.

Boren säkrade i helgen en andra chans. Om Motalalaget inte vinner fyran är det klart att laget får kvala till trean.

Boren säkrade i helgen en andra chans. Om Motalalaget inte vinner fyran är det klart att laget får kvala till trean.

Foto: Jens Bollius

Fotboll2019-09-17 16:30

När Ljungsbro slog Grebo i söndags betydde det att Grebo hängts av i toppkampen. Av Boren och Malmslätt, som båda har 48 poäng och som möts klockan 16.30 på Hellgrenshagen på söndag, får det ena laget gå direkt upp i trean och det andra laget får kvala uppåt.

Kvalet blir en fyrlagsgrupp med enkelmöten. Ettan går upp. Från östra fyran kan det bli Norrköping Bosna, Söderköping eller Derby som kvalar, från Smålandsfyran ser det ut att bli Aneby eller Stensjön och från trean kan det bli Tenhult, Tranås eller Vimmerby.

Boren har tidigare vunnit ett sådant kval, senast 2015 med spelare som Ivan Rako och Elmer Civgin i laget.

Borens tränare Martin Axén vill dock ge seriefinalen mot Malmslätt på söndag fullt fokus. 

–  Om det blir kval tar vi det sen. Nu är det den här matchen som gäller, säger Martin Axén.

Borentränaren tycker att Malmslätt har pressen på sig, när laget tidigare lett serien med några poäng och när laget har hemmaplan.

–  Vi har ju jagat hela tiden och tagit i fatt. Men vår egna prestation är nyckeln, vi kan inte tänka så mycket på Malmslätt och vad de har för spelare. Men vi ska lägga upp matchplan i veckan, säger Martin Axén.

Boren har inga avstängningar och hela truppen tillgänglig, frånsett långtidsskadade Oliver Blomdahl.

Vid oavgjort på söndag blir sista omgången avgörande. Vid Borenseger är det i praktiken klart att Boren går upp. Vid Malmslättseger behöver Malmslätt "bara" ta poäng mot Borensberg i slutomgången för att gå upp.

Karta: Borens IK
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!