"Kanske kommer jag därifrån nu"

Henrik "Fimpen" Gustavsson har varit ÅFF trogen sen 1997. Men kanske är det slut nu. "Vi får se vad som händer".

Henrik "Fimpen" Gustavsson har varit aktiv i ÅFF sen 1997. Hur det blir nu, efter att laget ramlat ner i division 2, vet han inte.

Henrik "Fimpen" Gustavsson har varit aktiv i ÅFF sen 1997. Hur det blir nu, efter att laget ramlat ner i division 2, vet han inte.

Foto: Peter Jigerström/arkiv

Fotboll2019-11-05 19:15

Den som följt ÅFF utifrån får säkert känslan av att "Fimpen" haft en förmåga att alltid komma tillbaka till klubben.

Han har slutat och gjort comeback mer än en gång. Han har "sadlat om" till utespelare i Horn/Hycklinge men kommit tillbaka till ÅFF som både spelare och tränare.

– Jag skulle vilja påstå att jag aldrig lyckats komma därifrån, säger han med ett leende. Men vem vet, nu kanske det blir så.

Han medger att det varit några tunga dagar sen det i lördags blev klart att klubben nästa år spelar så lågt som i division 2. Det är inte så länge sen "Fimpen" spelade allsvenska derbyn mot IFK Norrköping, nu var han med om att spela ned laget i fjärdedivisionen.

– Det är tungt, absolut. Framförallt blev det en väldig tomhet i söndags när man vaknade och insåg att man inte skulle scouta någon motståndare eller förbereda träningar inför kommande kvalmatcher.

Laget fortsätter att träna två veckor till innan säsongen avslutas. Träningar de ska försöka göra så lättsamma det går.

– Det blir lite tävlingar och matcher mellan de yngre och äldre, för att få till lite leenden. Vi har haft en mycket tajt och sammansvetsad grupp den här säsongen och vill få ett positivt slut, trots allt.

Vad som händer för hans egen del är nu oklart.

– Fotboll har varit en stor del av mitt liv sen jag började som 5-åring i Sturefors. Kalla det livsstil, passion eller sjukdom om du vill, men så har det varit och kommer troligen alltid vara. På vilket sätt det blir framöver, det är för tidigt att säga. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!