IFK vann klart i division 4-derby

IFK Motala hedrade bortgångna eldsjälar med tyst minut och sorgband. Sedan blev det seger i derbyt mot Vadstena GIF på hemmaplan.

Mille Hamasaid gjorde ett av målen när IFK Motala vann mot Vadstena GIF med 3-0 i herrfyran.

Fotboll2019-09-08 17:30

Division 4-mötet på Askling bil arena slutade 3-0 (1-0) i IFK Motalas favör efter mål av Daniel Dahlqvist, Jonas Johansson och Mille Hamasaid.

– Ingen vidare match, men så länge det står 1-0 är det match. Vi bränner otroligt många chanser och kunde avgjort i första halvlek. Det skiljer mycket mellan lagen, de är ett sämre lag, kommenterar IFK:s assisterande tränare Peter Almén.

Bra i IFK var målvakten Marcus Wisell som bland annat räddade en straff.

Det hölls före match en tyst minut och minnestal för de bortgångna IFK-eldsjälarna Sven Ryberg och Rune Andersson. Många gamla IFK:are var på plats för att hedra duon. Andersson gick bort i vintras och Ryberg nu i slutet av sommaren.