Här är sex rysar-matcher du inte får missa i helgen

Höstkylan börjar göra sig påmind runt planerna. Men på dem står heta poäng på spel. Som vanligt har vi maxat programmet med lokal sport på våra sajter. Här är hela tablån. Vi har markerat rysarna som du inte får missa!

Fotboll 23 september 2022 19:30

Lördag 24 september
13.00: IF Sylvia - Hammarby TFF
Ettan Norra
Kommentator: Johannes Wahlberg
Kommentar inför matchen: Nja, just det här mötet är inte så hett. Sylvia är tolv poäng från en kvalplats efter att ha gjort en ganska svag höst. Samtidigt är det 14 ner till kvalstrecket, så någon större dramatik är inte att vänta av de svartvitas säsongsavslutning. Men Sylvias unga, talangfulla lag är ju alltid roligt att titta på.

undefined
Läget i den norra ettan inför helgens matcher.

13.30: Eneby BK – Västerviks FF
Division 3 nordöstra Götaland
Kommentator: Adam Fischer
Kommentar inför matchen: RYSARE 1! Segern över Hvetlanda senast gjorde att Enebys dröm om tvåan är vid liv. Men tråden är skör. Det är fem poäng upp till Adas med sex kvar att spela om. Eneby måste vinna och hoppas på att resultaten går deras väg för att det ska leva in i sista omgången. Västervik vrider allt jämt nacken bakåt för att se hur fort de jagande lagen springer. De har tre poäng ner till kvalstrecket. Nytt kontrakt kan säkras vid seger och om Hvetlanda tappar poäng.

undefined
Tabelläget i trean inför helgens matcher.

14.00: Adas United – Kisa BK
Division 3 nordöstra Götaland
Kommentator: Jim Petersson & Jan Melle
Kommentar inför matchen: RYSARE 2! Kisa BK säkrade kontraktet förra helgen och kan spela avslappnat. Det samma kan man inte säga om Adas United. Nässjö lär slå Myresjö-Vetlanda på hemmaplan. Om det blir så måste Hagebylaget ta en trea här för att ha chans att vinna serien i sista omgången. En seger säkrar förresten kvalplatsen. Bara en sådan sak... 

15:00: Jitex BK – Uppsala IK
Elitettan
Kommentator: Albin Skur
Kommentar inför matchen: Matchen är intressant för IFK Norrköpings toppstrid i Elitettan. Uppsala ligger på allsvensk plats, bara en poäng före jagande IFK.

undefined
Läget in den södra ettan inför helgens matcher.

16.00: IK Oddevold - Åtvidabergs FF
Ettan Södra
Kommentator: William Waldetoft
Kommentar inför matchen: RYSARE 3! ÅFF har hittat både energi och poäng i kampen om överlevnad. Laget har två segrar och ett kryss på det tre senaste. Laget måstes fortsätta ta poäng för att inte åka ur. Samtidigt jagar Oddevold Falkenberg på kvalplatsen. Det lär bli tufft för ÅFF i dag. Lindome, på kvalplatsen, lär inte ta poäng mot suveräna Gais på bortaplan. Oskarshamn har det "enklare": Ängelholm, hemma. Sju omgångar återstår. 

Söndag 25 september
13.00: Team TG FF - Motala AIF
Ettan Norra
Kommentator: Marcus Magnusson
Kommentar inför matchen: RYSARE 4! Alexandar Mutics sena 2-1-mål mot FC Stockholm senast var guld värt för Maif. Motala har vunnit tre av de fem senaste matcherna, vilket är oerhört positivt inför fortsättningen. Visserligen har alla tre skett på hemmaplan, men nu möter man avsågade jumbon Team TG, så trots bortaplanen i Umeå finns goda segerchanser. Seger även här och man tar ett fint kliv mot ett nytt kontrakt.

undefined
Läget i den norra ettan.

13:00: Hemgårdarnas BK – Hjulsbro IK
Division 4 västra Östergötland
Kommentatorer: Jim Petersson & Rickard Göthberg
Kommentar inför matchen: RYSARE 5! Wow, vilken match! Hemgårdarna kan kröna en fantastisk säsong genom att vinna serien på söndag. Kryss räcker eftersom man ställs mot just tvåan Hjulsbro och fyra poäng skiljer lagen åt. Vilken 60-årspresent man skulle ge sig själva då. Som om inte finalen i Östgötacupen vore nog. Därmed kan Greger Johansson säkra ännu en serieseger. Tränaren är ju van att vinna serier efter att ha gjort det med Kisa, Östria Lambohov (två gånger om med båda) och med Linghem. Champagnen lär stå på kylning hos Linköpingslaget.

undefined
Läget i fyran inför helgen.

14.00: Smedby AIS – IK Sleipner
Division 2 södra Svealand
Kommentator: Mattias Heikki
Kommentar inför matchen: Båda Norrköpingslagen har halkat efter i toppstriden under hösten. Därmed blev inte det här mötet det glödheta som det hade kunnat bli. Men ett derby är alltid ett derby. Sleipner har förlorat båda mötena med Smedby i år (i serien och i Östgötacupen). Att åka på en tredje förlust vill man verkligen inte. Viktiga poäng står på spel när det gäller att bli bäst i stan i tvåan.

undefined
Läget i tvåan inför helgen.

15.00: IFK Norrköping – Team TG FF
Elitettan
Kommentator: Benny Wass & Jan Melle
Kommentar inför matchen: RYSARE 6! IFK Norrköpings höst kommer att bli som ingen annan tidigare. Ordet spännande räcker som inte till för att beskriva den. Bottenlaget Team TG kommer på besök. Hur mycket spökar cupmatchen mot Hammarby för hemmalaget? Blir det en ny stabil seger? Det är frågorna som vi kommer att få svar på i sändningen. Det är tajt i toppen, som ni ser. Alingsås har en småklurig bortamatch mot Mallbacken. Likaså Uppsala som möter Jitex borta, som vi sänder på lördagen. Är det här omgången då IFK går förbi?

undefined
Läget i elitettan just nu.

17:00: Linköping IBK – Jönköpings IK
Svenska Superligan
Kommentator: Peter Widbark
Kommentar inför matchen:  Äntligen är innebandysäsongen i gång. Linköping har inlett den bra. Båda lagen har idel segrar i bagaget inför eftermiddagens match. En av de sviterna kommer att brytas. Frågan är vems.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa