Här är fem rysare du inte får missa i helgen

Vi fortsätter rysartemat i våra livesändningar. Allt eftersom veckorna går spetsar det till sig i toppen och I botten i tabellerna. Avgörandet kommer allt närmare. Här är fem rysarmatcher som du inte får missa på våra sajter i helgen. Och dessutom är det äntligen dags för futsalsäsongen att dra igång på våra sajter.

Fotboll 20 oktober 2022 11:41

Fredag 21 oktober
20.00: Ektorp FK - Katrineholm City
Division 1 östra Götaland
Kommentator: Adam Fischer
Kommentar om matchen: Äntligen drar futsalen igång igen. Herrarnas starskott sker nu och damerna får vänta en vecka till. Paul Chamouns Ektorp jagar vidare efter drömmen om en plats i högsta ligan, SFL. Nykomlingarna Katrineholm på hemmaplan i Åby Arena blir första matchen för säsongen. Ektorp har värvat in flera namnkunniga fotbollsprofiler från klubbar runt om i Norrköping. Den hetaste: Ignatius Malki, mannen med hästsparks-skottet. Målvakterna är härmed förvarnade. Hans tillslag med fötterna är i sig bara värt en inloggning på sajten. 

undefined
Ignatius Malki, uppträder både i Ektorps och Adas dräkt i helgen.

Lördag 22 oktober
13:00: BK Forward – Motala AIF
Ettan Norra
Kommentator: Rebecca Rulander
Kommentar om matchen: RYSARE 1! Forward måste vinna för att inte trilla ur ettan. För Maif ser läget mycket, mycket ljusare ut. Man har sex poäng och bättre målskillnad ner till kvalplatsen. Endast nio poäng återstår att spela om. Seger i dag och kontraktet är i princip klart. Men vi väljer ändå att sätta en "rysare-stämpel" på matchen. Det är som bekant inte klart förrän det är klart. Och vi noterar att jagande Haninge möter jumbon Team TG i helgen. Stockholmarna lär ta tre pinnar i Umeå. Om inte Maif tar poäng i Örebro intensifieras jakten rejält.

undefined
Motalas utgångsläge i tabellen inför helgens matcher.

13:00: BK Ljungsbro – Hjulsbro IK
Kvalserien till division 3 (Omgång 3)
Kommentator: Jim Petersson.
Kommentar om matchen: RYSARE 2! Att tvingas till negativt kval är aldrig enkelt. BK Ljungsbro har dock tacklat utmaningen på bästa sätt. Efter segrar över Dagsberg (3-0) och Tranås (3-1) räcker det med en poäng i Linköpingsderbyt mot Hjulsbro. Man har dessutom hemmaplan. Men å andra sidan: Förlust och man springs om av Hjulsbro. Nils Lindsten har levererat mål planenligt. Och ni har väl inte missat drömmålet av Isak Arvidsson Najhi? Om så, kolla in höjdpunkterna längst ner i artikeln. Fördel, Bollklubben. Men se upp för jagande Hjulsbro. Rysare! 

undefined
Kvaldramat i tabellform.

14.00: Adas United - Grebbestads IF
Kval till division 2.
Kommentator: Adam Fischer
Kommentar om matchen: RYSARE 3! Drömmen om tvåan lever vidare för Adas United. Det satt hårt åt och man tvingades jobba övertid, men till slut slog man ut Alingsås och kunde efter det ställa in siktet på nästa mål. Det målet är Grebbestad. Många av Adasspelarna får spela två matcher på två dagar eftersom Ektorp Futsal-klubb har premiär på fredagskvällen. Ingen fara, om du frågar Paul Chamoun själv.

undefined
Paul Chamoun, Adas, låter sig inte tryckas ner i kvalet.

15:00: IFK Norrköping – Jitex BK
Elitettan
Kommentator: Albin Ohlin.
Kommentar om matchen: RYSARE 4! Att spana in toppstriden i Elitettan är som att slå på en av Alfred Hitchcocks bästa filmer. Jitex har inget att spela för, vilket borde vara en perfekt motståndare för IFK. Dessutom har man hemmaplan. Men hur mycket kommer rysarläget i tabellen att spöka i skallarna hos damerna? Jagande Alingsås möter Rävåsen (vinner med största sannolikhet) och Uppsala har Bromölla hemma (vinner med största sannolikhet). Så en IFK-seger är absolut att rekommendera. Brrrr, så spännande det här är! 

undefined
Toppstriden är superhet i Elitettan.

16:00: Åtvidabergs FF – GAIS
Ettan Norra
Kommentator: Rebecca Rulander
Kommentar om matchen: RYSARE 5! Det blir inget Gais-firande på Kopparvallen, om man vinner. Falkenberg spelar först på söndagen, helt klara för Superettan kommer man alltså inte att kunna bli. Men det ser bra ut. Betydligt värre är det för ÅFF där utrymmet krymper för varje omgång som spelas. Just nu får man kämpa med näbbar och klor för att klara kvalplatsen när den säkra marken försvinner mer och mer. Jagande Lindome möter Lund hemma. Den matchen kommer att vara färdigspelad när det sparkas igång i Åtvidaberg. Då kan ÅFF ligga under sträcket inför mötet med serieledarna. Tufft, tufft läge.

undefined
Det är tillspetsat i toppen och i botten av ettan.

18:00: IF Sylvia – Vasalund
Ettan Norra
Kommentator: Christoffer Pihl Svensson
Kommentar om matchen: Läget är fortsatt odramatiskt i Sylvialägret, i alla fall när det kommer till tabellen i ettan. Gästande Vasalund har allt att spela om däremot. Stockholmarna är bara två poäng från tvåan Sandviken och positivt kval. Sylvia får sikta in sig på att förstöra lördagen för dem.

undefined
Sebastian Dettermans Sylvia kan ställa till det för Vasalund i helgen.

Söndag 23 oktober
17:00: IBK Dalen – Linköping IBK
Svenska Superligan
Kommentator: Henrik Vilhelmsson
Kommentar om matchen: LIBK åker upp till Umeå för bortafight mot Dalen. Endast tre poäng skiljer lagen åt i serien, runt sträcket. Det är för tidiga dagar att prata om viktiga sexpoängsmatcher, men visst blir det här ett intressant kvitto lagen emellan inför striden om topp åtta längre fram i säsongen.

undefined
Får LIBK skratta i Umeå i helgen?

17.00: Kalmar United FK - Motala Futsalklubb
Division 1 östra Götaland
Kommentator: Presenteras inom kort.
Kommentar om matchen: MFK är ännu en spännande nykomling i futsalens division ett. Hur ska de klara sig i den högre tillvaron? Första kvittot kommer mot Kalmar United borta. Laget är kryddat av många lokala fotbollsprofiler som Edon Silka, Kristian Issa, Khaled Qasem, och Oliver Blomdahl. Det ska bli riktigt spännande att se hur de bollspelarna klarar sig inomhus.

undefined
Mille Hamasaid och de andra i MFK har premär i ettan i helgen.
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa