Ny rysarhelg på gång – här är matcherna vi sänder

IFK Norrköping spelar sin hetaste match någonsin, Mjölby AI kämpar för sin överlevnad i division 2 och herrtrean ska in i sista rafflande omgång. Då bjuder vi på ett fullspäckat schema och visar flera rysarmatcher på sajterna.

Fotboll 29 september 2022 15:00

Fotbollen dundrar in i sin hetaste period. Den då allt ska avgöras. I vanlig ordning bjuder då sporten på en hel del livesänd dramatik och i helgen blir det något alldeles extra.

Här är matcherna vi sänder...

Fredag 30 september
19.00: Motala AIF - IF Sylvia
Ettan Norra
Kommentator: Christoffer Pihl-Svensson
* Fotbollsfredagen smäller i högt med ett klassiskt östgötaderby. Maif som vill öka marginalen till botten möter ett Sylvia som med en bra avslutning har chans att landa en topplacering i Ettan Norra. 

Lördag 1 oktober
14:00: Västerviks FF – Adas United
Division 3 nordöstra Götaland (sista omgången)
Kommentator: Jonathan Åhman
* Adas har minst kvalplats säkrad i toppen men ser gärna en förstaplats när serien summeras (förstaplatsen ger direkt uppflyttning). Då krävs seger borta mot svårspelade VFF samtidigt som Nässjö inte vinner på Maxivallen. VFF kommer från en stark seger senast mot Eneby och har i praktiken säkrat kontraktet. 

14:00: BK Ljungsbro – Nässjö FF
Division 3 nordöstra Götaland (sista omgången)
Kommentator: Samuel Zurawski
* Ljungsbro är på säker mark just nu men löper stor risk att behöva kvala sig kvar om laget inte slår serieledaren Nässjö. Detta eftersom att Hvetlanda, på kvalplats med samma poäng, möter ett sedan länge avhängt och nedflyttningsklart Torstorp. 

15.00: IFK Norrköping - Växjö DFF
Elitettan
Kommentatorer: Mattias Heikki & Jan Melle
* Tveklöst helgens riktiga höjdare. IFK, just nu tvåa, möter serieledaren Växjö i vad som kan beskrivas för den allra största och viktigaste matchen någonsin för Pekings damlag. Seger för IFK och den damallsvenska platsen känns mycket, mycket nära. Den här duellen lär bli något alldeles extra. 

16.00: Ängelholms FF - Åtvidabergs FF
Ettan Södra
Kommentator: Anders Thörnvall
* ÅFF befinner sig i nedre delen av Ettan Södra och går där en kamp med flera lag om att undvika nedflyttning. Det är ruggigt jämnt i vanlig ordning och en seger kan lyfta "Åtvid" till säker mark. Motståndet? Ett Ängelholm som befinner sig i mitten av tabellen utan chans att hota i toppen och utan risk att bli indraget i bottenstriden. Bra läge för Åtvidaberg?

Söndag 2 oktober
14:00: Mjölby AI FF – Grebbestads IF
Division 2 norra Götaland
Kommentator: Jim Petersson 
* Mjölby föll tungt borta mot Säffle i helgen samtidigt som ett par andra resultat gick emot. MAI är på säker mark men med mycket små marginaler och lär behöva minst en seger till för att säkra kontraktet i division 2. Grebbestad hemma kan visa sig bli en nyckelmatch. 

16:00: Assyriska FF – IK Sleipner
Division 2 södra Svealand
* Nykomlingen Sleipner gör en bra säsong och vill säkerligen ge sig själva chansen att landa in en topp 5-placering. I helgen väntar tufft motstånd då laget far till Södertälje fotbollsarena för att möta tabelltvåan Assyriska. En arena som "randigt" har goda minnen från i år. Segrarna mot United (serieledare) och Syrianska (tabellfyra) sticker ut. 

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa