Franzéns hattrick gav Borenseger i derbyt

Hon var med och förlorade förmatchen i kubb. Men derbyt mot Motala AIF såg Boren-kaptenen Emelie Franzén till att det blev seger i med 4-2 genom att göra hattrick.

Tilda Gustafsson har just kvitterat till 1-1 och springer ut för att tacka Emilie Franzén för passningen. Den passningen var bara början för Borenkaptenen Franzén som avgjorde derbyt med ett hattrick i den andra halvleken.

Fotboll2020-06-28 20:51

När Sporten inför derbyt mellan Maif och Boren bjöd in till en förmatch där  bland annat kubb ingick så gick Maif.s Ida Överstam och Frida Larsson segrande ur den bataljen.
Emelie Franzén som då fick de sig besegrad sa då med ett leende.
– De kan gärna få vinna i kubb bara vi vinner på söndag.
Och det såg Boren-kaptenen till att de gjorde. För på mindre än en kvart i inledningen av den andra halvleken så slog hon till tre gånger om.
– Jag vet faktiskt inte om jag har gjort något hattrick tidigare i Boren. Men gött var det i alla fall, säger Franzén leende.
Men inledningsvis såg det inte ut som att hon skulle få stå som segrare den här gången heller. För i matchinledningen så var det Maif som tog tag i taktpinnen och pressade tillbaka Boren.
– Maif börjar mycket bättre än vad vi gör. Men orsaken till att vi vinner är att vi följer vår matchplan att sätta press på dem över hela planen. Hela laget håller sin högsta kvalité idag och det är det som är avgörande, säger Franzén.

Maif tog också ledningen i den 26:e minuten när Lisa Pålsson snyggt satte dit en frispark i bortre gaveln.
Hemmalagets firande av det målet hann knappt ta slut innan Franzén klev in i handlingen första gången.
För minuten senare så passade hon fram Tilda Gustafsson som behärskat rullade in kvitteringen.
Direkt efter paus så tog så Franzén över tillställningen totalt. Efter att i fjol gjort fem mål på 22 omgångar så skickade hon nu in tre på 13 minuter och hann med att få ett fjärde bortdömt för offside innan hon klev av.
– Idag satt de. Men målen kommer för pressen vi sätter på dem, säger hon.

I Maif-lägret var det besviket efter derbyförlusten. Inte minst efter den så lovande starten.
– Första 30 minuterna är riktigt positiva och vi får tryck på dem. Vi får också utdelning. Men sen släpper vi till en omställning som de kvitterar på direkt efter. Det ger dem energi, säger Maif-tränaren Dragan Zivic.
Han fortsätter:
– Sen springer de ifrån oss i andra och får två billiga mål. Det positiva då är att vi inte viker oss utan försöker komma tillbaka.
Maif fick också in en reducering efter ett snyggt solonummer av Lisa Pålsson. Men närmare än så var de aldrig.
– Så besviken som jag var efter förlusten i premiären vet jag inte när jag var och så glad som jag är nu vet jag inte heller när jag var, säger Boren-tränaren Marcus Egnell.

Inledningsvis var det ofta en kamp i Borens straffområde. För då var Maif det bättre laget. Sen tog Boren över.