Det är laget som gäller i lagidrott

Det är lätt att gå att säga att allt är skit och borde vara bättre. Men det är så lätt att bara tanken skapar verkligheten.

Det är laget som skapar framgång i lagidrott och om Motala ska lyckas i fotboll gäller det att klubbarna också ser sig som ett lag, skriver Jens Bollius.

Det är laget som skapar framgång i lagidrott och om Motala ska lyckas i fotboll gäller det att klubbarna också ser sig som ett lag, skriver Jens Bollius.

Foto: Jens Bollius

Fotboll2019-09-14 09:30

Det positiva tänkandet är A och O för ett samhälle, och även för idrotten som är en miniatyrspegling av vårt gemensamma. Det gäller alla som håller på. Spelare, ledare, supportrar, företag, och förstås också lokala skribenter.

Det är så lätt att säga att det är så svagt av Motala att inte ha ett fotbollslag i division 1. Både på herrsidan och damsidan både orten ha det. Så stor är den, så mycket talanger och kunnande finns det.

Men hur når man dit? Ja, det är det gäller att se de positiva exemplen och förstå vad lagidrott handlar om. Man måste göra det tillsammans. Dribbla når inte SFL i futsal ensamt, Maif når inte herreliten ensamt, Boren når inte damettan ensamt och Boren kan heller inte etablera sig i herrtrean utan stöd. LSW kommer heller inte tillbaka till trean-fyran utan hjälp från andra och Zeros uppgång mot högre divisioner kräver också ett sunt förhållande till alla som finns omkring.

Kort sagt: Alla behöver varandra. Småklubbarna behöver arena och träningstider hos Maif, och Maif behöver ledares stöd och talanger från grannverksamheterna. Allt är ett, allt är Motala.

Även på planen är det klyschan "tillsammans" som ger framgång. Det har gett en bättre höst för Maifs herrar, lagarbetet har gett Boren en ordentlig chans på trean och jag uppfattar att Zeros hausse handlar om smittande gemenskap.

Jag vet att det är svårt, men tona ned klubbmärkena och se helheten. Då kommer Motala att nå ettan med både herrar och damer. Som ett lag som alla vill väl.

Karta: Motala
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!