Citys titelkliv: Krossade Arsenal i seriefinalen

Årets match hade den kallats, seriefinalen mellan Manchester City och Arsenal. Men när det väl var dags fanns det bara ett lag på planen. City var fullständigt dominant, vann med 4–1 och tog ett jättekliv mot ligatiteln.

Erling Braut Haaland gjorde mål när Manchester City 4–1-besegrade Arsenal.

Fotboll2023-04-26 23:02

Sällan har en seriefinal varit så uppsnackad på förhand. Arsenal hade chansen att ta tillbaka greppet om ligatiteln vid en seger – City kunde koppla ett järngrepp om den.

Hemma på Etihad kom Cityspelarna ut laddade till tänderna. Redan efter sju minuter hade man fått en drömstart när Erling Braut Haaland plockade ner en långboll till Kevin De Bruyne som körde slalom och placerade in 1–0.

Sedan var det en kavalkad av möjliga och missade målchanser för hemmalaget. Kevin De Bryune var nära, Jack Grealish var nära men allra närmast var Erling Braut Haaland.

Norrmannen försökte en, två, tre och fyra gånger utan att få bollen i nät.

Det skulle i stället mittbacken John Stones ordna när han steg till väders på en inläggsfrispark och knoppade in 2–0 strax före halvtid.

Haaland slog rekord

Den andra halvleken började med en slags känsla av déjà vu med missade Haalandchanser innan även 1–0-målet skulle repriseras på nytt.

Än en gång hittade Haaland till Kevin De Bruyne som satte 3–0 efter 54 minuters spel.

– I första halvleken var vi riktigt bra och kunde ha gjort lite fler mål. I den andra gav vi inte bort mycket. De är ett väldigt bra lag och väldigt svåra att spela mot. Vi behövde vara på topp och det var vi, säger Kevin De Bruyne i Viaplays sändning.

Arsenal tryckte på och fick in en reducering via mittbacken Rob Holding med fyra minuter kvar på klockan.

Men City var inte färdigt än. Till sist skulle även Erling Braut Haaland få sitt mål. Phil Foden tittade fram till norrmannen som med utsläppt hår placerade in 4–1 på tilläggstid.

Det var Haalands 33:e ligamål och han är därmed den som gjort flest mål under en Premier League-säsong med 38 matcher.

"Mycket kan hända"

Manchester City är kvar som tvåa i tabellen, två poäng bakom Arsenal men med två matcher färre spelade.

Kevin De Bruyne vill inte ta ut något i förskott.

– Det är för mycket kvar. Vi vet vad folk har sagt om laget som vinner den här matchen. Men det är så tufft och så mycket kvar och mycket kan fortfarande hända. Vi är fortfarande bakom dem.