Borens herrar upp i serieledning

Boren har tagit över taktpinnen i kampen om seriesegern i herrfyran. Nu leder Motalalaget serien med två matcher kvar att spela.

Backen Markus Andersson och målskytten Gabi Morad jublar efter segern för Boren mot Hjulsbro.

Fotboll2019-09-15 16:01

– Vi har kontroll från första början. Riktigt bra taktiskt, en av våra bästa insatser i år, säger tvåmålsskytten Gabi Morad efter 2-0 mot Hjulsbro.

Redan före söndagens match hade Boren fått hjälp i toppstriden. Detta sedan Boxholm hemma på Svartåvallen besegrat Malmslätt med 2-1.

Det gav möjlighet att gå upp i serieledning vid seger hemma mot Hjulsbro, Linköpingslaget som topptippades på försäsongen men som inte har varit så bra som förväntats.

Boren vann också med 2-0 (0-0) i en match där hemmalaget spelade med en man mer i 60 minuter sedan Hjulsbro fått Alexander Ahlstrand utvisad i mitten av första halvlek.

Matchvinnare blev den specielle målskytten Gabi Morad som sköt 1-0 i nättaket i 60:e minuten efter fint förspel av Arvid Walan. Sedan kom den riktiga delikatessen när Morad på volley sköt 2-0 en kvart före slutet.

Det var riktigt snyggt och skyttekung Morad har nu gjort 27 mål i årets division 4.

- Vi har tålamod och äger tillställningen även före utvisningen. Vi jobbar metodiskt och vinner rättvist. Vi gör jättefina mål, säger Borentränaren Martin Axén.

Inför cirka 150 personer i höstsolen tog Boren härmed steget upp i serietopp, på samma poäng men på bättre målskillnad än Malmslätt.

Kommande söndag möts nu Malmslätt och Boren på Hellgrenshagen i den näst sista omgången.

Det kommer att bli en riktigt spännande match. Vid seger avgör Boren i praktiken serien.

- Det blir en finalmatch nu. Vi ska spela vårt spel och går för tre poäng, säger Martin Axén.

Boren tryckte på ned en man mer i andra halvlek. Här en hörna som Hjulsbros målvakt Henrik Norrman tar hand om.
Karta: Borens IK