Asic inför slutstrid: "Alla mer involverade"

Borens IK har avgörandet, division 3-platsen 2020, i egna händer. Kaptenen Haris Asic berättar varför Motalalaget är bättre i år.

Lagkaptenen Haris Asic ser Borens IP som ett andra hem och nu kan han återigen vara på väg att gå upp i trean med Motalalaget. Tre spännande omgångar återstår.

Lagkaptenen Haris Asic ser Borens IP som ett andra hem och nu kan han återigen vara på väg att gå upp i trean med Motalalaget. Tre spännande omgångar återstår.

Foto: Jens Bollius

Fotboll2019-09-13 09:00

–  Vi fungerar mer som ett lag nu och vi har höjt lägstanivån. När vi inte är bra tar vi ändå jobbet, vilket gör att vi inte släpper till så mycket. Vi har byggt något där alla är involverade, säger Asic.

Det är en riktigt spännande slutstrid om seriesegern i division 4 västra som nu väntar. Ledande Malmslätt har tre poäng att gå på, men sämre målskillnad än tvåan Boren.

Maik har Boxholm borta nu på fredagen, sedan Boren hemma och så Borensberg borta. Borens program är Hjulsbro hemma på söndag, sedan Maik borta och så avslutning hemma mot Grebo.

Det här betyder att vid tre raka segrar så vinner Boren serien och går upp en division. Motalalaget har allt i egna händer. Annars finns stor möjlighet till kvalspel uppåt som andraplatsen ger.

–  Jag ser det som tre cupmatcher, kvartsfinal, semifinal och final, beskriver Borentränaren Martin Axén.

Frånsett Sanel Osmanovic, som är på väg tillbaka efter skada, och långtidsskadade Oliver Blomdahl har Boren hela truppen tillgänglig till avgörandet tre septemberhelger.

Haris Asic gör sin sjunde A-lagssäsong i Boren och har varit lagkapten i tre år sedan Jonas Rosenqvist drabbades av en knäskada 2017. Asic har blivit en ytterback som fått allt mer ansvar.

–  Man kommer till mig om det är något och jag har en bra kommunikation med tränarna, tycker han. 

Just på tränarsidan har Boren förstärkt när Martin Axén kompletterats i år av Mats Nilsson. Med fyra ögon har tränarna haft mer koll och Nilsson har med sitt defensiva fokus fått ordning på försvaret. Träningarna har också blivit bättre med fler ledare som kan öka kvalitén.

Även om Boren har målskyttar i Gabi Morad, 25 mål, och Davor Jelic, 13 mål, så är det defensiven som utvecklats mest.

–  Jobbet tas av hela laget, alla försvarar, tycker Haris Asic.

Tränare Axén är också nöjd med sin kaptens insats. Inställningen sprider sig.

– Han tränar alltid och är en pådrivare, berömmer Borentränaren.

Personligt: Namn: Haris Asic. Ålder: 26 år. Bor: Lägenhet i Motala. Familj: Mamma, pappa, bror. Singel. Yrke: Läser till ämneslärare på Linköpings universitet. Fritidsintressen: Umgås med kompisar, spela tv-spel. Förebilder: Föräldrarna. Drömresemål: Los Angeles. Blir glad av: Att vinna. Blir irriterad på: När någon inte gör sitt bästa. Lyssnar på: Hip hop. Bästa tv-program: Friends. Favoritlag: Arsenal. Okänd talang: Duktig simmare.

Karta: Borens IK
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!