Adolfsson: "Trott på vår spelidé"

Det finns många förklaringar till att Motala AIF nu får spela kval igen. En är det stabila mittförsvaret. Där hyllar den ene den andre.

Jesper Merbom Adolfsson säger att det finns lag som är intresserade av honom till nästa säsong. Men nu är fokuset på att ta Motala AIF till ettan för mittbacken från Lessebo.

Jesper Merbom Adolfsson säger att det finns lag som är intresserade av honom till nästa säsong. Men nu är fokuset på att ta Motala AIF till ettan för mittbacken från Lessebo.

Foto: Jens Bollius

Fotboll2019-10-26 14:30

Maif släppte bara in 24 mål på 26 matcher och det var frukten av hela lagets defensiva arbete. Men vissa saker stack ut, som samarbetet mellan Jesper Merbom Adolfsson, nyförvärvet från AIK, och tidigare Sierra Leone-landslagsmannen Ibrahim Koroma.

Tio år skiljer mellan mittbackarna, men de har hittat ett samförstånd.

Smålänningen Merbom Adolfsson hyllar sin lagkamrat.

– Helt underbart att spela med honom. Vi har kommit nära varandra, han är som en storebror. Han har hjälpt mig otroligt mycket och gett mig självförtroende, säger Jesper.

Hur har Ibbe hjälpt dig?

– Detaljer i spelet, man har vågat testa saker. Som vinklar man ska ha på kroppen och hur man ska placera sig.

När Sporten träffar Merbom Adolfsson möter han upp på fiket Ströget i Motala city. Vid bordet sitter också just Ibrahim Koroma, Koromas agent, och Valon Silka och Pontus Eriksson. Det pratas på engelska runt bordet.

– Våra agenter känner varandra också, säger Merbom Adolfsson.

Med det kommer vi in på om det finns möjlighet för Maif att behålla sitt lag till nästa säsong. Mittbackarnas kontrakt går ut och Merbom Adolfsson säger att det finns lag som är intresserade. Men nu har han inte haft några diskussioner med Maif om att förlänga. Säsongen ska spelas färdigt först.

Du kan tänka dig att stanna i Motala?

– Om vi går upp kan jag absolut det.

Vilka är dina drömmar för framtiden?

– Bli utlandsproffs eller spela i AIK.

Hur ska du nå dit?

– Genom att förbättra det mesta och få rutin.

Jesper Merbom Adolfsson spenderade fyra år i AIK:s akademi och vet det mesta om Stockholms fotbollsplaner. Han räknar med dåligt underlag, men tufft motstånd mot Karlberg på söndag. Han känner några spelare i Karlberg.

– Karlberg är ett bra lag och har varit i kval flera gånger. Men vi har alla chanser att slå dem. Vi har trott på vår spelidé, och vi ska fortsätta på samma sätt. Vi ska vara passningsskickliga och hårt jobbande, säger Maifbacken.

Personligt: Namn: Jesper Merbom Adolfsson. Ålder: 20 år. Bor: Lägenhet på Storgatan i Motala. Familj: Lillasyster, mamma och pappa. Singel. Yrke: Fotbollsspelare. Fritidsintressen: Fotboll, shopping. Förebilder: Maldini och Nesta. Drömresemål: Maldiverna. Blir glad av: När AIK vinner. Blir irriterad på: När AIK förlorar. Lyssnar på: Svensk hip hop. Bästa tv-program: Alla actionserier. Favoritlag: AIK. Fotbollsklubbar: Lessebo, Kalmar FF, AIK, Motala AIF.

Karta: Motala IP
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!