Folkrace passar både stora och små

Folkracefestivalen i Motala lockar publik från hela Sverige. Familjen Karlsson/Klahr har tagit med sin fyraåriga dotter och åkt hela vägen från Malung för att följa biltävlingarna.

20 juli 2016 20:47

– Jag vet inte det exakta antalet år vi besökt festivalen, men det är väldigt många i alla fall, säger mamma Emma Karlsson.

Dottern Pyrer Klahr sitter till skillnad från många andra fyraåringar nyfiket i sin solstol och tittar på folkracet, samtidigt som hon äter pasta.

– Hon har varit på alla folkracefestivaler här i Motala sedan hon föddes, så det är hennes fjärde år.

Familjen planerar alltid in en semestervecka i Motala när det är folkracefestival.

– Det här är en klassisk festival så det är självklart. Vi bor i husbil borta på Furulids camping, säger pappa Emil Klahr.

Folkraceintresset sträcker sig långt tillbaka och både Emil och Emma har tävlat själva.

– Båda har varit med och kört, men Emma var väl den som var mest framgångsrik. Hon har kört både A-final och B-final flera gånger här i Motala, berättar Emil.

Familjen hyllar evenemanget och jämför med andra festivaler inom andra kategorier runt om i landet.

– Det är bra umgänge, inget tjaffs eller så efter tävlingarna heller. Det är inte massa skit som man fått höra om från musikfestivaler. Här i Motala är det bara en stor folkfest, säger Emil.

Lilla Pyrer brydde sig inte så mycket om hur det gick i tävlingarna för de olika bilarna , utan det var utseendet som var det viktigaste.

– Bilen ska vara lila och vit, precis som mammas, säger hon med ett leende.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ludvig Ternstedt

Ämnen du kan följa