Med bara en vecka kvar till division 1-premiär är det en hel del nytt i Mantorps IF.

– Det kommer att bli riktigt kul, för mig och hela laget, säger Jesper Hallberg.

Hallberg är född 1997 och således en riktigt ung huvudtränare. Han har tidigare tränat ett pojklag i klubben och gått flera tränarkurser.

Nu får han hjälp av den tidigare tränaren Johnny Johansson, som håller i ett och annat pass ibland, och tidigare spelaren Henrik Söderberg, knäskadad som kan bistå på matcher.

– Spelare och tränare kan prata ihop sig om hur vi ska spela, säger Mantorps senioransvarige Pelle "Sommen" Carlsson.

Jesper Hallberg tror att laget kommer att se ut ungefär som tidigare säsonger.

– Vi blir bra i första- och andrafas. Vi kommer att tillhöra toppen, säger tränaren.

– Vi ska vinna alla hemmamatcher, och då kommer det att kunna bli kval, säger Pelle Carlsson.

Mantorp har på spelarsidan förlorat Jacob Holmberg till Silwing/Troja i Stockholm, Henrik Söderberg som är skadad och Niclas Johansson som tar ett sabbatsår. Albin Enqvist ska bara träna någon gång i veckan.

Nya spelare är Erik Nyberg från RP, Freddie Lindblad från Lindesberg, och Jakob Larsson McGovern, Vadstenakille som flyttar hem från Halmstad.

I tisdags vann Mantorp mot Erping i en träningsmatch. Genrepet är mot Country från Skövde på lördag. Sedan spelas premiären i Klämmestorpshallen söndagen den 30 september mot Boden.

Nästa år, 2019, byggs sedan den nya idrottshallen i Mantorp, intill "Klämman".

– Det blir gymnastik och handboll i den nya och innebandy i den gamla hallen, åtminstone de första åren. Sedan vet man ju inte hur saker och ting utvecklas, vad som blir störst, säger Pelle Carlsson.