Flera återfallsförbrytare i SMK Motala

Ingen till start i påskhelgen. Men något vikande intresse för att köra rally menar SMK Motalas ordförande Mattias Roth att det inte är.

1 april 2016 14:33

När Himmelstalundssprinten kördes i helgen så fanns det ingen förare från SMK Motala med i startfältet. Men det menar ordföranden Mattias Roth inte beror på att intresset blivit mindre. Tvärtom.

– Vi har många återfallsförbrytare i klubben. Men det är inte så många som har kommit igång än, säger Roth som själv är en av de i klubben som efter ett antal års uppehåll tagit upp karriären igen.

– Jag har haft ett uppehåll sedan 2007 men nu har suget kommit tillbaka. Den här säsongen kommer det bli lite sporadiskt. Men till nästa år blir det full satsning, säger Roth som då har för avsikt att avsäga sig ordförandeskapet i SMK Motalas bilsektion.

– Det tar så fruktansvärt mycket tid. Det här året är jag med men sen får det vara bra. Så jag har redan meddelat valberedningen att de kan börja leta efter en ersättare, säger Roth som om två veckor beger sig till Simrishamn för årets rallypremiär. Där får han sällskap av en annan förare från SMK Motala. Nämligen Fredrik Menck som även han börjat köra så smått igen efter några års uppehåll. Men i hans fall finns det inga planer på någon satsning.

– Det är på hobbynivå när tid och ork finns. Så det är inget storartat. Jag har köpt en 240 som jag kan köra i originalcupen med. Den kan jag ha stående och ta fram då och då. Jag har tre barn så då blir det inte så mycket tid över. Men nu på våren när det är uppehåll mellan deras vinter och sommarsporter så passar det bra. Då kan man hitta på lite roligt, säger Menck.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Thomas Augustsson