Fler möten med medlemmar i Piraterna

2019 var ett år då Piraternas ledning på hösten fick kämpa för klubbens existens. Nu vidtas åtgärder för att problemen inte ska återkomma.

– Vi har fått kritik från medlemmarna för att vi inte informerat tillräckligt om vad som hände hösten 2019. Nu ska det bli mer transparent, säger Thomas Wahlström, ny ordförande.

Första måndagen i varje månad kommer det i år att hållas ett medlemsmöte. Det blir också den 16 mars ett funktionärsmöte, det första hittills i år. Piraterna vill bjuda in både nya och gamla entusiaster.

– Det behövs mycket folk kring matcherna, konstaterar Wahlström.

Piraterna har kapat kostnader, både när det gäller förarkostnader och allt runt omkring det sportsliga. Sedan är det inte budgeterat med fler än de 1 500 åskådare i snitt som kom på elitseriematcherna i fjol. Då är det också med i beräkningen att alla 1 500 inte är fullbetalande.

– Vi hoppas öka publikintäkterna, men vi satsar framför allt på att öka sponsorintäkterna. Viktigt för oss blir att synas mer, både på event på stan men också kring och under matcher, säger Thomas Wahlström.

Piraternas nya marknadsgrupp kommer att ha en monter på Motala expo 13-14 mars.

– Vi tycker att vi har synts alldeles för lite de senaste åren, säger ordföranden.

Sportsligt blir det lite pill, bland annat ska det fixas arbetstillstånd till föraren Andrzej Karpov som är ukrainare och icke EU-medborgare. Men det ska inte vara några problem.

– Vi har fått ihop ett bra lag, och vi blir inga strykpojkar. Vi har förare som är sugna på att åka i Sverige. I topp är vi inte än, men förhoppningsvis 2023, säger Thomas Wahlström.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jens Bollius

Ämnen du kan följa