Anna bytte diskus mot bikini fitness

Anna Karlsson släppte diskusen och slog in på en helt ny väg. En väg som tog henne från SM-medaljör i friidrott till vinnare i bikini fitness.

Från SM-medaljör i diskus till vinnare i bikini fitness. Anna Karlssons ångrar inte att hon bytte sport

Från SM-medaljör i diskus till vinnare i bikini fitness. Anna Karlssons ångrar inte att hon bytte sport

Foto: Privat

Fitness2019-11-07 19:15

Hon har skapat lite rubriker genom åren Motalatjejen Anna Karlsson. Men tidigare har det handlat om friidrott där hon under flera år tillhörde de främsta framtidslöftena i diskus. 
2016 slog hon till och vann silver på SM. Året efter blev det brons. Sen satte en höftskada stopp för satsningen. 
Sen kom aldrig det där riktiga suget tillbaka. 
– Jag kände att jag behövde något nytt. Jag hade gått och grubblat länge. Det var mycket prestationsångest i diskus och jag tror det var dags för mig att släppa taget. Så jag valde att gå i en helt annan riktning, säger Karlsson. 
Istället började hon med styrketräning. Till en början efter eget huvud. Men efter att ha gått ned rätt mycket i vikt kontaktade hon Linn Blomberg på Motala fitness center.
– Hennes syn på kost gick ihop med min och hennes sätt att coacha passade mig perfekt så vi klickade bra. Nu tränar jag mycket mer men jag känner också att jag har lärt mig mycket mer tack vare den kontakt jag har med Linn.
I våras började hon så förberedelserna för sin premiär i sin nya sport. 
Och efter att ha tränat mot den och följt en strikt diet i drygt sju månader så gjorde hon förra helgen debut i bikini fitness under Swefit open i Göteborg. 
Det blev succé direkt. För Anna tog hem segern i både junior- och seniorklassen. 
– Det gick verkligen långt över mina förväntningar. Hela den här resan jag gjort har varit häftig. Man ser utvecklingen varje dag och sen kicken man får på scen är ju så häftig.
 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!