”Extremt jobbigt” på Tjällmoträffen

Under söndagen anordnade Tjällmo-Godegårds OK den årliga tävlingen ”Tjällmoträffen”, i Krassbäck utanför Godegård. Som vanligt var det en svettig upplevelse för löparna.

18 augusti 2019 19:06

Nästan 550 deltagare har trotsat regnet och tagit sig ut i Godegårdsskogarna för att orientera. Det är ingen enkel uppgift. Banan är tuff, med många backar och mycket blåbärsris som man måste kämpa sig igenom. De flesta som går i mål ser helt slutkörda ut och har inget mer att ge. De säger alla samma sak:

– Banan är riktigt tuff. Det var extremt jobbigt.

Ändå är det många som tar i för kung och fosterland på upploppet. Som 5-åriga Noomi till exempel. Hon springer tillsammans med sin mamma Elin Lanker, som hon spurtar ifrån på slutet.

– Jag gillar målgången. Det är roligast, säger Noomi.

Hennes syster Elvira, som är 8 år, sprang tillsammans med sin pappa. Hon tycker det bästa med orientering är när man har någon framför sig att jaga.

– Det är det roligaste. När man springer om personer. Det är det som gör jag gillar tävling bättre än träning.

Mamma Elin berättar att familjen, som bor i Ljungsbro och är med i Roxens OK, började med orientering för två år sedan.

– Fördelen med orientering är att man kan göra det tillsammans. Hela familjen kan vara med och delta. Tyvärr har väl inte barnen blivit lika fast som vi föräldrar. Men de tycker det är roligt med tävlingarna när man får pris och sånt.

Tjällmoträffen har alla möjliga åldrar och klasser. Den äldsta deltagaren är över 85 år. Det berättar tävlingsledaren Håkan Åberg, som är nöjd med tävlingens utfall.

– Det har gått bra. Lite trubbel i början, men sedan har det inte varit några problem. Deltagarna verkar nöjda och glada, trots att det är en så ansträngande bana.

Det blev några lokala segrar i tävlingen. TGOK:s Oskar Svensk vann H12-klassen och Johan Pettersson från OK Motala vann i H50.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jonatan Häggström Wedding