Eriksson: "Vi är inte direkt rädda"

Spanien, Kanada eller Nederländerna? "Spelar ingen roll", säger Magdalena Eriksson.

18 juni 2019 16:30

Sverige mot USA i Le Havre blir en match om gruppsegern i fotbolls-VM. Men båda lagen är redan klara för åttondelsfinal och på sina håll har det till och med spekulerats om läggmatch för att slippa hemmanationen Frankrike i en eventuell kvartsfinal.

Å andra sidan:

Gruppseger betyder med största säkerhet Tyskland, en annan av de stora favoriterna, i kvarten.

Och:

Spanien, Kanada eller Nederländerna måste först besegras på vägen.

– För mig spelar det ingen roll vilka vi får möta. Jag kommer att gå in för att vinna varje match oavsett vad det blir, säger Magdalena Eriksson.

Förra LFC-kaptenen, numera hyllad i engelska Chelsea, gör sitt första VM och har växt ut till en viktig svensk försvarspjäs. Mot USA lär det också bli betydligt mer av defensivt jobb än i tidigare matcher i Frankrike.

– Det är det som känns bra, att vi får en så häftig match inför fullsatta läktare innan vi går in i slutspelet. Att verkligen få sättas på prov ordentligt. Vi har ju sett vad deras forwards kan göra, säger Magdalena Eriksson och nämner vassa anfallstrion Tobin Heath, Alex Morgan och Megan Rapinoe.

USA är sedvanligt optimistiskt inför gruppavgörandet och backen Ali Krieger sa häromdagen till New York Times att "vi har det bästa och det näst bästa laget i världen".

– Det är kaxigt, absolut. Då blir man extra motiverad att visa att det kanske inte stämmer. Det var väl en bänkspelare som sa det, så jag förstår varför det just var hon, haha. Nej, men de har ett fantastiskt lag förstås. Men vi har mött dem förut och stått upp bra, så vi är inte direkt rädda, om man säger så, säger Magdalena Eriksson.

Klart är att vinnaren i Sveriges grupp ställs mot Spanien i åttondelen i Reims. Tvåan går mot Kanada eller Nederländerna, som också gör upp på torsdagen, i Paris.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten